Hiába az emberelőny, kikapott az FC Nagykanizsa

facebook megosztás

Hiába az emberelőny, kikapott a vasárnapi rangadón az FC Nagykanizsa. A Kaposvár játékosát, Heil Mátét már a második percben kiállította a játékvezető, aztán Lőrincz Bence a vezetést is megszerezte a hazaiaknak. A nagyot küzdő somogyiak azonban fordítani tudtak, a végeredmény 1-2 lett.  

A lehető legjobb forgatókönyv szerint indult a szomszédvári rangadó. Már a második percben azt láthatta a több mint 400 fős publikum, hogy emberelőnybe kerül a Kanizsa, Kondor lerántása után. A piros után dominálni tudtak a hazaiak, ami aztán a 16. percben góllá is érett.

A találat után jött egy jó 5-6 perc, amikor a Kanizsa több szögletet is elvégezhetett, de újabb gól nem érkezett. Eztán rendezte a sorait a Rákóczi, főleg Babinszky és Hampuk mozgott veszélyesen, Zsemlye egy alkalommal óriási mentéssel akadályozta meg az egyenlítést. Ami azonban a 28. percben végül egy szöglet után megjött, akkor Gál Mátyás fejelt jó ütemben, a bólintása Szabón változtatott irányt, így talált utat a hazai kapuba. Az utolsó 15 percben a Kaposvár játszott fölényben, nem lehetett érezni a mérkőzés képén, hogy a Kanizsa szerepel emberelőnyben. A hazaiaknál Szilágyinak volt egy komoly helyzete a szünet előtt, de 6 méterről a kapusba lőtte a labdát.

foci

A szünet után jól jött ki a Kanizsa, ismét több szöglet és szélről belőtt labda is jött egymás után. A Kaposvár azonban az egész mérkőzésen veszélyes kontrákat vezetett, amiből egy aztán eredményt is hozott.

A hátralévő bő 15 percben ment előre a Kanizsa, jelentős labdabirtoklási fölényt alakított ki, de igazán komoly helyzete csak egy adódott, akkor Szilágyi lőtt kapufát. A Kaposvár pedig folyamatosan veszélyesen kontrázott, Babinszky akár mesterhármast is lőhetett volna, de a befejezéseket elhibázta a somogyiak támadója.

A meccs után Gombos Zsolt elmondta, semmit nem látott viszont abból a fogadkozásból, ami a játékosait jellemezte a héten. A Kaposvár minden labdáért küzdött, veszélyesebb volt, így a kanizsaiak trénere szerint teljesen megérdemelten vitték el a 3 pontot.

– Nem tudom, hogy mi van a srácokkal. Azon gondolkodtam, nem magunkat fényezve, de rengeteg melót teszünk bele, veled együtt, hogy kielemezzük az ellenfelet, felkészüljünk rájuk, megvan a saját elképzelésünk. Amikor ott vagyunk, minden ülne, de mégse….azzal nem tudunk mit kezdeni, hogy párharcokba belemenjünk, időben ott legyünk, párharcokat nyerjünk, ne az ellenfél nyerje az összes párharcot – fogalmazott Gombos Zsolt, az FC Nagykanizsa vezetőedzője. 

Székely Tibor télen vette át a Rákóczi irányítását, azóta mindhárom bajnokijukat megnyerték. A Kanizsa legyőzése, pláne 10 emberrel, a vendég tréner szerint a kiváló közösségnek köszönhető.

– Nagyon boldog vagyok, mert a csapat megmutatta az erősségét. Ez egy nagyon jó kis közösség, s tényleg egy emberként tudnak harcolni. Nagyon örülök neki, hogy ez ma átvitte a csapatot minden nehézségen. Én úgy éreztem az első félidőben, ugye megkaptuk a gólt, de utána sikerült lábra állnunk. Végig helyzeteink voltak, én végig úgy éreztem, hogy ez egy nyerhető, ki-ki meccs – mondta Székely Tibor, a Kaposvári Rákóczi FC vezetőedzője. 

A vereség triplán fájhat az FC Nagykanizsának. Rangadót veszített a csapat, ráadásul megszakadt a tavaly március ötödike óta tartó hazai veretlenségi szériája az együttesnek, akkor a III. Kerület tudott nyerni az Olajbányász-stadionban. Mindezek mellett, a Dunaföldvár nyert, így átvette a harmadik helyet a tabellán. Vasárnap a 10. helyen álló Érdhez utaznak a dél-zalaiak.

M-B.GY.

(Kép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.