Gábris Jácint: Fel fogom szólítani a polgármestert, hogy ne villogjon más érdemeivel

facebook megosztás

Megkérem Balogh Lászlót és Erdős Lászlót, hogy a továbbiakban azoknak a nevét is említésék meg a sajtótájékoztatóikon, akiknek ténylegesen köszönhető az adott fejlesztés – hangsúlyozta Gábris Jácint.  Az ÉVE önkormányzati képviselője hétfőn tartott sajtótájékoztatón a Napsugár utcában, hiszen az érintett rész 24 millió forintból kap új aszfaltburkolatot.

Évtizedes problémája a paliniaknak a Napsugár utca állapota, mint azt Gábris Jácint elmondta, még aláírásgyűjtés is volt a javításért. A képviselő szerint nehezen volt magyarázható Erdős László viselkedése, ráadásul a helyiek közül többen megkeresték, hogy a kormánypárti városatya milyen alapon nyilatkozik, hiszen korábban semmit nem tett az ügyben.

– Fel fogom majd a polgármestert szólítani a következő soros közgyűlésen, hogy más érdemeivel lehetőség szerint ne villogjanak, ne éljenek vissza. Semmi gond azzal, ha közösen kiállunk és méltatjuk a fejlesztést, hiszen a cél közös, hogy Nagykanizsa fejlődjön. Nem kellene kampánycélokra használni mások küzdelméből megvalósuló fejlesztéseket – nyilatkozta Gábris Jácint, az ÉVE önkormányzati képviselője.

palini fejlesztés

A költségvetés tárgyalásakor Erdős László 24-ről 30 millióra módosította volna a Napsugár utcára fordított pénzt, mondván, ez elég lehet a felső részeket érintő csapadékvíz-elvezetési problémák kezelésére. Gábris Jácint kiemelte: a legutóbbi árvíz után a kormány ígéretet tett arra, hogy lesz erre is pályázat, végül azonban csak annyi forrást biztosítottak, ami a tervekre volt elég. 

– Ígérvény volt a kormány részéről, hogy létrehoznak egy olyan központi forrást, egy kárelhárítási alapot. Na, ez arra volt elég, hogy a tervezést meg lehetett valósítani, de magát a kivitelezést már nem. Ez számításaink szerint akár 50-70 millió forintos mértéket is elérhet. Tehát az egészen biztos, hogy az Erdős László által emlegetett, 6 millió forintos különbözetből nem lehet megvalósítani, ebből is látszik, hogy ez csak egy kampányfogás volt – tette hozzá Gábris Jácint.

A Napsugár utcában két hónapon belül indul a munka. Mint azt Gábris Jácint kiemelte, legalább ilyen büszke az előterjesztéseiből elinduló palini fejlesztések közül a Kalász utcánál kiépített 300 méter hosszú korlátra, hiszen korábban volt olyan család, aki bele is esett az ottani mély árokba, mivel az évekig nem volt megfelelően elzárva.

M-B.GY.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.