Eltörölné a kamarai hozzájárulást Lukács László György, a Jobbik Konzervatívok frakcióvezetője

facebook megosztás

Aláírást gyűjtött Nagykanizsán Lukács László György, a Jobbik Konzervatívok frakcióvezetője az 5000 forintos kamarai hozzájárulás eltörléséért. A politikus hangsúlyozta, a vállalkozók semmit nem kapnak a pénzükért, ráadásul akkor sem segítette őket a kamara és a kormány, amikor a Covid-válság miatt nehéz helyzetbe kerültek. A népszavazás kötelező kiírásához 120 nap alatt legalább 200.000 aláírásra van szükség.

A Vásárcsarnoknál gyűjtötték ma a voksokat a konzervatív párt képviselői. Mint azt Lukács László György hangsúlyozta, a Kereskedelmi és Iparkamara a kötelező befizetésből összesen 5,2 milliárd forintot szed be, ennek azonban jelentős részét felesleges luxuscikkekre veri el, a vállalkozók támogatása helyett.

– 230 millió forintért szereztek CHAT-botot, amely pár 10 euróból elérhető lenne a piacon. Vannak luxusautóik, s az is sok kérdést felvet, hogy Parragh Lászlónak miből futja egy 10 milliós órára, ez is megérne egy misét. Összességében nem csak az 5 ezer forint itt a kérdés, hanem az a hozzáállás, amit a kamara a vállalkozók irányába tanúsít. Ezen is változtatni kell. Az emberek az aláírásukkal nem csak szimplán ennek az eltörlését tudják megüzenni, hogy nem tartják helyesnek, hogy 5 ezer forintot minden évben beszednek tőlük, hanem azt is, hogy a kamarának milyen legyen a hozzáállása – fogalmazott Lukács László György, a Jobbik Konzervatívok frakcióvezetője.

jobbik

Berta Krisztián több vállalkozó és könyvelő ismerősét is megkereste a felhívással, akik mind egyetértettek a törléssel. A politikus hangsúlyozta: ez semmi más, mint egy értelmetlen sarc.

– Arról a lehúzásról és sarcolásról van szó, amiért cserébe a vállalkozók semmilyen szolgáltatást nem kapnak. Jó, tény, itt Kanizsán próbálkozik a kamara ilyen-olyan rendezvényekkel, lehívnak kormánypárti politikusokat, akik elmondják, hogy Nagykanizsa milyen jó helyen van, és huu de szuper…aztán ebből nem kamatozik semmi. Nem a helyi kamara, hanem a kormánypárti politikusok teszetoszasága miatt. De a vállalkozókra visszatérve, ezen kívül ők nem sok mindent kapnak a kamarától – mondta el Berta Krisztián, a Jobbik Konzervatívok választókerületi elnöke. 

Az aláírási szándékot már online is lehet jelezni a kezdeményezés saját honlapján. Lukács László György azt is kiemelte, egyre több szakmai csoport támogatja a STOP5000-ret. A politikus interjúnkban utalt Parragh László azon esetére is, amikor a kamara elnöke egy 11,5 milliós Rolexet viselve nyilatkozta azt, hogy a tanároknak a fizetésük mellett ott a szabad nyár.

M-B.GY.

(Kép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.