Csicsor János: A mai táplálkozásban súlyos problémák vannak

facebook megosztás

A tudatos táplálkozásáról tartott előadást hétfőn Csicsor János vegyészmérnök kutató a Halis István Városi Könyvtárban. A szakember szerint nagy szükség lenne visszatérni a kiskertes gazdálkodáshoz, a fermentáláshoz és a kovászos kenyér sütéséhez.

A zalai származású Csicsor János alapvetően étrend-kiegészítők gyártásával és fejlesztésével foglalkozik. Az emberek mellett növényeknek és állatoknak is állítanak elő termékeket, fő tevékenységük pedig a huminsavakból készült medicinák gyártása. 

– A talajba eleve a humusz, a humuszanyagok arra vannak kifejlesztve a természet által, hogy a növények a tápanyagokat ezeken a huminsav, humusz komplexeken tudják leghatékonyabban felvenni. Illetve a tápanyagokat tárolja a humusz, megköti, odaköti a részecskékhez, hogy ne tudjanak kimosódni. Harmadrészt pedig a baktériumoknak, a talajflórának egy stimuláló, telepképző rendszere, minden szinten, szinte nélkülözhetetlen a huminsav a talajba – fogalmazott Csicsor János, a Hymato Products Kft. ügyvezetője. 

előadás

Maga a molekula annyira különleges, hogy a tápanyagfelvételt a növényekbe, az emberbe és az állatokba is segíti. Vírusfertőzéseket gátló hatása van, valamint a bejutott méreganyagokat rendkívül hatékonyan kitakarítja a szervezetből - emelte ki Csicsor János.

– Az a célom, hogy nem akarok nagyon a részletekbe belemenni, hanem az, hogy értsék az emberek, hogy baj van. A táplálkozási láncba súlyos problémák vannak, ezek a mostani, úgynevezett civilizációs betegségek, ami néhány évvel ezelőtt, 10 évvel ezelőtt szinte ismeretlenek voltak, azok most nagyon itt vannak, és sem a modern orvoslás, sem a hagyományos orvoslás nem nagyon tudott még eddig erre lépni, mert ez egy teljesen új probléma. Ezt szeretném egy kicsit megvilágítani – tudtuk meg Csicsor Jánostól. 

Az előadás alatt elhangzott, hogy ezek a népbetegségek hogyan alakultak ki, mik ezek és hogyan lehet őket kezelni vagy megelőzni. Utóbbi legfontosabb pillére a tudatosság a táplálkozásban, hogy mit együnk és mit ne együnk. Csicsor János kiemelte, úgy kell éljünk, hogy az ételünk legyen a gyógyszerünk.

B.V.

(Kép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.