Beköszöntek az új igazolások – nyert és 4 gólt lőtt az FC Nagykanizsa

facebook megosztás

Magabiztos győzelemmel kezdte a tavaszi szezont az FC Nagykanizsa. Gombos Zsolt csapatának vasárnap a sereghajtó, de alaposan megerősített Dunaújváros volt az ellenfele. A dél-zalaiak két új igazolása, Major Ernő és Winkler András is betalált, mellettük Pintér Dániel és Lőrincz Bence volt eredményes. A végeredmény 4-1 lett.

Hat új játékost igazolt a télen a bennmaradásért küzdő Dunaújváros, akik mind kezdőként futottak ki az Olajbányász-stadion gyepére. Az első percekben volt is egy lehetősége a vendégeknek, de az eladott labda után Jakab lövése levágódott egy hazai lábról.

Két perccel később jött az első hazai akció. Kondor a saját térfelén lőtte ki Winklert, az új igazolás két védőt is megvert a szélen, majd jól passzolt a szintén télen érkező Majorhoz, aki meg is szerezte első kanizsai gólját. 

A játékrész további részében főleg a Kanizsa balszárnya volt aktív, a Varga-Lőrincz duó többször jól ment el a szélen. Utóbbi egy kapufát is fejelt a 20. perc tájékán. A szünetig jobbára kemény küzdelmet láthattak a nézők, főleg Majort buktatták többször, újabb gól nem esett.

A második félidő is hasonló a forgatókönyvvel indult, mint az első: a Kanizsa rögtön az első helyzetét kihasználta, egy nem mindennapi góllal. A szöglet utáni labdát Szökrönyös ívelte vissza, majd Pintér fejelte kapura, meglepve ezzel a rosszul kijövő Halasit.  

foci

Két perccel később egy védelmi megingás után szépíthetett volna a Dunaújváros, ezúttal azonban Tapiska nem élt az ajándéklehetőséggel. A második gól érezhetően megfogta a vendégeket, több esélye is volt a Kanizsának, hogy eldöntse a meccset. Előbb Lőrincz előtt adódott egy lehetőség, de Halasi védeni tudott, aztán Varga sokadik jó beadása találta meg Majort, aki öt méterről fejelt fölé. Kovalovszki Máté pedig Winklert célozta meg hajszálpontos indítással, a szélső egy jó csel után lőtt az alsó felé, de Halasi itt is hárított. Alig 5 percet kellett még várni Winkler következő helyzetére. Ekkor Pintér vette észre Kondort, aki jól lépett ki a belógó Kis mellett, a kipattanót pedig a Tiszakécskéről érkező szélső pofozta be.

3-0 után leült a meccs, mindkét csapat többet cserélt az iram is jóval visszafogottabb lett. Erre aztán jól tudott reagálni az Újváros, Szepessy beívelése után Zsemlye tűnt el, de a bíró sípja néma maradt. Ezt pedig a két fiatal vendégjátékos, Gál és Kozma megbüntette. 3-1-nél próbált volna feljebb lépni Dobos Barna csapata, de gyorsan jött az újabb kanizsai válasz: Kondor ismét harciasan tartotta meg a labdát, majd az utolsó 20 percben a középpályán szereplő Kovalovszkit hozta játékba. A csapatkapitány pedig Lőrincznek továbbított, aki a sokadik helyzetét már kihasználta, kialakítva a 4-1-es végeredményt.

Gombos Zsolt szerint a második félidő hozott igazán jó játékot a hazai csapat részéről, de már az első játékrészben is legalább 3 gólt rúghattak volna. A hazai tréner egy 10-15 perces periódust leszámítva elégedett volt, külön kiemelve a támadószekció teljesítményét és az új játékosok kiváló debütálását.

– Úgy érzem feljavult a játékunk, szereztünk szép gólokat. 3-0 után kicsit úgy éreztem, hogy belenyugodtunk és visszavettünk. A kapott gól ennek is köszönhető, de inkább annak a szabálytalanságnak, ami végén kiesett a belső védőm. Örülök annak, hogy a támadószekció játékosai, mind a három, tehát a két szélső is és a centerünk gólt szerzett ezen a mérkőzésen. Örülök, hogy mindhárom új játékos bemutatkozhatott és jól teljesítettek – mondta el Gombos Zsolt, az FC Nagykanizsa vezetőedzője. 

A télen érkezők közül Major és Winkler is betalált, ráadásul érezhető volt, hogy jól megérti egymást a két igazolás.

– Nagyon nehéz meccs volt, két nagyra termett belső védővel kellett folyamatosan csatározni. De megoldottuk a feladatot, szóval nincs probléma. A csapat nagyon jól játszott, meg tudtuk őket bontani. Kihasználtuk a helyzeteinket, így mindenki boldog a végén – fogalmazott Major Ernő, az FC Nagykanizsa játékosa. 

A vendégek trénere, Dobos Barna, akárcsak Dunaújvárosban, ezúttal sem adott interjút. Az FC Nagykanizsa vasárnap ismét egy, az alsó régióhoz tartozó csapattal meccsel. A piros-kékek ellenfele akkor a 12. helyen álló Mohács lesz.

M-B.GY. 

(Kép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.