Április végéig elkészül a zebra a Kisfaludy-Csengery kereszteződésében

facebook megosztás

A húsvét utáni héten már elkezdi a munkát a kivitelező a Kisfaludy-Csengery kereszteződésben. Az új gyalogátkelő 7 millió forintból épül. A város egyik legforgalmasabb pontján mind a helyi lakók, mind a szakemberek véleménye igazolta a projekt szükségességét. 

Csütörtök délután tartották a munka résztvevői az utolsó egyeztetést. Itt elhangzott, hogy a közvilágítás a jelenlegi módon biztosított, így azt nem érinti a projekt, valamint a város néhány pontján már működő, piros színnel jelzett átkelő készül ebben a kereszteződésben is. A bejáráson Berta Krisztián nem tudott részt venni, miután nem kapott rá meghívót. 

zebra

- Könnyebb lett volna az élet, ha erről hivatalosan is tudunk, hiszen ilyenekről nem kapunk meghívót. Hiába vagyok én a körzet képviselője, a gyalogátkelő előterjesztője, s az ügy végigvivője. Mégis úgy kezelnek minket, hogy „huu, ezt nem szabad tudni, ez nagy titok…” Ezért is bízom abban, hogy június 9-én úgy dönt a város, hogy nem csak többségben szavaznak nekünk bizalmat, hanem polgármesteri szinten is, hiszen ebből az árokásásból és ebből a buborékban élésből ki kell jönni és fel kell szabadítani a hivatalt is ez alól – fogalmazott Berta Krisztián, az ÉVE önkormányzati képviselője. 

Korábban stábunknak is több helyi lakos panaszkodott az ottani helyzetről, mondván a forgalomban közlekedők figyelmetlenek, nem tartják be a KRESZ-szabályokat. Mindezt még veszélyesebbé teszi, hogy kamionok, tehergépjárművek, buszok rendszeresen közlekednek ezen a szakaszon. Berta Krisztián éppen ezért emelte ki, hogy első hallásra mindenkinek soknak tűnhet a projektre költött 7 millió forint, de ez is egy olyan beruházás, ami nem tűr halasztást. 

zebra

– Nem lesz remélhetőleg semmi olyan tényező, ami a munkát hátráltatná, hogy ez az összeg valóban helytálló maradjon a végére. Hiszen a város idei költségvetése eléggé feszített. De majd, ha megkapjuk a rezsivédelmi alapból a ránk eső részt, akkor egy picit talán fellélegezhetünk, s több és jó dolgokra tudunk költeni. Gyakorlatilag három ok egyszerre motivált: a körzetbejárásaim során is tapasztaltam az itteni helyzetet, az itt élők is megkerestek ezzel a problémával, s szakemberek is egyetértettek velem abban, hogy igen, erre szükség van. Így volt ez a parkolókkal is, akkor a rendőrség is azon a véleményen volt, hogy végre, ezt meg tudjuk oldani – mondta el Berta Krisztián. 

Az ÉVE politikusa hozzátette: az igazi megoldást a délkeleti elkerülőút kiépítése adná, hiszen csak úgy tehermentesülne a város ezen része. Ezt a kormány a befagyasztott projektek közé tette, az Éljen VárosuNk! Egyesület azonban a héten indított aláírásgyűjtést a döntés megváltoztatásáért. 

M-B.GY.

(Kép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.