Alkotónapot tartottak Letenye 35. jubileumához kapcsolódva

facebook megosztás

Alkotónapot tartott szombaton a Letenyei Festők Köre a Fáklya Művelődési Házban. Az eseményt a Hóvirág Tavaszi Művészeti Fesztivál részeként rendezték meg, ahol a környékbeli művészek a városhoz köthető témákban alkottak.

Tizenegyedik alkalommal rendezik meg Letenyén a Hóvirág Tavaszi Fesztivált, amelynek részeként különféle programokkal várják a helyieket, például egy kerámiákból álló kiállítás is megtekinthető a művelődési házban. Az alkotónap már hagyománynak számít a rendezvényen. Vajdainé Mikó Judit egy több mint 100 éves fotó alapján a letenyei kastélyról készített egy képet.

– Nagyon sok ilyen témájú képem van. Régi házakat, épületeket örökítettem meg vagy a tájat. Elbeszélés, elmesélés alapján kitalált eseményt örökítettem meg, és még ilyen témájú képem is lesz biztosan – tudtuk meg Vajdainé Mikó Judittól.

rajz

A fesztivál során fotókiállítás, zenés előadás és családi délután is várta az érdeklődőket. Dömök József elmondta, az idei programsorozat a város 35. jubileumához is kapcsolódik.

– A diákoknak szintén hirdettünk, Letenye 35 éves címmel rajzpályázatot, annak az eredményhirdetése lesz az emeleten csütörtökön. Aztán pénteken maga a város 35 éves jubileumát tartjuk, amin tulajdonképpen felsorakozik Letenye összes művészeti csoportja az ünnepi köszöntőn kívül. Szombaton pedig lezárásként a Mákvirág Citerazenekar 33 éves jubileumi koncertje várja a nézőket – fogalmazott Dömök József, a Fáklya Művelődési Ház és Könyvtár igazgatója. 

Dömök József hozzátette, a Hóvirág Fesztivált azzal céllal szervezik meg, hogy tavasszal is minden korosztály megtalálhassa a neki megfelelő programot.

T.CS.

(Kép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.