Ahogy számoltak, de a bajnokság igencsak nyílt

facebook megosztás

A sakk Szuperliga 5. fordulójában a Tuxera Aquaprofit NSK a Haladás VSE együttesét fogadta a címvédés szempontjából is fontos bajnoki mérkőzésükön.

Tuxera Aquaprofit NSK (1.) – Haladás VSE (7.) 7:3

Sakk Szuperliga csapatbajnoki mérkőzés, 5. forduló. Nagykanizsa.

Eredmények (elöl a hazaiak): Volokitin – Kozul 1:0, Gledura – Héra jr. döntetlen, Balogh Cs. - Ruck döntetlen, Antal – Jankovic döntetlen, Márkus – Németh M.1:0, Medvegy – dr. Kovács G. 1:0, Aczél – Borhy 1:0, Horváth Cs. -Gombócz döntetlen, Palczert – Bálint P. 0:1, Gara A. - Némethné Lakos 1:0.

A nagykanizsai bajnoki címvédő sakkcsapat azért is állt nagy feladat előtt, hiszen az előző körben – Ajkán - elveszítette hosszú ideje tartó veretlenségét, s ezt csak tetézte, hogy listavezető ugyan, de két klub is a lehető legközelebb igyekszik mögötte a táblázat második és harmadik helyén. Így érkezett hozzá a számtalan alkalommal is veszélyes ellenlábasa, a Haladás VSE.

- Lényegében olyan arányban győztünk, ahogy előzetesen is kalkuláltunk – fogalmazott Nádasi Tamás, a kanizsai egyesület elnöke. - Ugyanakkor azt elmondhatjuk, hogy utólag elemezve akár több is volt ebben a meccsben, s ezt halkan azért is hangsúlyoznánk, mivel a mögöttünk álló Ajka és a Paks hozta mérkőzéseit. Palczert Mátyás ugyan ismét kikapott, viszont több szép győzelmünk volt ezúttal is, tehát alapvetően jár a dicséret az együttesnek. A bajnokság nyílt, viszont talán mi az abszolút top-ellenfeleket már letudtuk a sorozat során. Most kell azonban odafigyelnünk nagyon, hogy megvédhessük bajnoki címünket.

P.L.

(Fotó: Polgár László)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.