Adni Jó Baráti Társaság – új civil kezdeményezés Kanizsán

facebook megosztás

Adni Jó Baráti Társaság néven alakult Nagykanizsán egy új civil kezdeményezés. Fő céljuk az adományok gyűjtése és kiosztása rászoruló családoknak, de számos karitatív programmal is készülnek a városban és környékén.

A társaság vezetője, Budavölgyi Kálmánné elárulta, egy tavalyi felkérés által jött az ötlet, ahol is a Kanizsai Fiatalok Közössége kérte fel adománypontjuk koordinálására. Felismerték akkor, hogy nem csak az ünnepi időszakban van szükség a jótékonykodásra, ezért is alakult ez a kezdeményezés, hogy egész évben segíthessék a rászorulókat.

– Azért alakult meg ez a társaság, mert 3 komoly célt tűztünk ki. Folyamatosan, egész évben adományokat szeretnénk gyűjteni és osztani a rászorul családok részére. Valamint egyéni családokat szeretnénk támogatni. A harmadik célunk pedig az, hogy karitatív rendezvényeket szervezünk a városban, összefogva több civil szervezettel, de legfőképpen a Kanizsai Fiatalok Közösségével – fogalmazott Budavölgyi Kálmánné, az Adni Jó Baráti Társaság vezetője. 

adomány

Budavölgyi Kálmánné kiemelte, 16 éven keresztül vezetett már egy jótékonysági egyesületet, így tudja, milyen nagy igény volt és van az adományozásra, és még nagyobb azoknak a kiosztására a városban és Kanizsa vonzáskörzetében. Mások számára már feleslegessé vált ruhákat, játékokat, könyveket, háztartási eszközöket lehet leadni a város több pontján.

– Ez is még munka alatt van, de már van több olyan leadási pontunk a városban, ahol ezeket az emberek által felajánlott adományokat le lehet majd adni. Többek között az egyik helyünk lesz a HEMO, ahol Halmos Ildikóval megbeszéltük, hogy ők is leadási pont lesznek. Valamint van egy szépségszalon, a Pimpike Szépségszalon és a Hevesi Művelődési Központ is kinyilvánította, hogy társunk lesz ebben. Ahol nemcsak az adományokat, a tárgybéli adományokat, hanem pénzbeli juttatást is lehet a társaságnak felajánlani – tudtuk meg Budavölgyi Kálmánnétól. 

Májusban a Loco-Motiv Közösségi Alapítvánnyal készülnek közösen egy adománybolha elnevezésű programmal, ahol szintén a jótékonyságé lesz a főszerep. De gyereknapi események, rajzpályázatok, adománynapok is szerepelnek a társaság tervei között.

B.V.

(Kép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.