A piaristáknál a ’60-as évek óta hagyománya van a vitorlázásnak – nyári tábor is indul

facebook megosztás

Idén hat turnusban várja a diákokat a Piarista Vitorlástábor. A hajósoktatás mellett a tartalmas nyári szabadidő eltöltése a cél és a fiatalok, nem utolsó sorban, más piarista intézménybe járó diákokat is megismerhetnek. A népszerűsítés érdekében egy roadshowt indítottak a szervezők, amely ma érkezett a kanizsai intézménybe.

A piarista vitorlázó mozgalom az 1960-as években Budapestről indult, már akkor egyhetes táborokat hirdettek a diákoknak. Ezt a hagyományt viszi tovább a Piarista Vitorlázó Egyesület – mondta el Turi Gellért koordinátor, piarista szerzetes. A tábor Balatonberényben várja a fiatalokat, idén nyáron hat alkalommal, egyhetes turnusokban.

- Próbálunk olyan lehetőségeket biztosítani, hogy minél többen tudjanak élni vele. Tehát a piarista diákoknak olyan áron tudjuk kínálni ezt a tábort a támogatóinknak köszönhetően, hogy nincs olyan, aki anyagi okok miatt nem tud eljönni. Azt látjuk, egyre nagyobb igénye van a diákoknak arra, hogy a saját iskolájuktól eltérő, más intézményből érkező piarista diákokkal is találkozzanak. Ezek a táborok nagyon jók arra, hogy a szegediek a kanizsaiakkal, a kecskemétiek a váciakkal együtt tudjanak eltölteni egy hetet a Balaton-partján – fogalmazott Turi Gellért piarista szerzetes. 

vitorlázás

A 10. évfolyamos Bende Ágoston alátámasztotta az elmondottakat, ugyanis már nem egy alkalommal vett részt a Piarista Vitorlástáborban.

- Én a nulláról kezdtem ezt a vitorlázást és megtanultam, konkrétan most már egy kisebb vitorlást el tudok vezetni, legénységgel. De azon kívül még más sport lehetőségek is vannak a táborban, röplabda, foci, akár kosár és a piarista közösség nagyon sokat tesz hozzá – mondta el Bende Ágoston-

A táborba való jelentkezés nem igényel semmiféle előképzettséget a vitorlázás terén, a részvétel kritériuma annyi, hogy piarista diák legyen az illető és a biztonsági okok miatt úszástudással igazoltan rendelkezni kell.

V.A.

(Kép: Kanizsa TV)

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.