A magyar sajtó napját ünnepelték március 15-én

facebook megosztás

Közös reggelivel ünnepelték a magyar sajtó napját pénteken. Az eseményre az ÉVE képviselői hívták meg a helyi média munkatársait. A jelenlévőket Böröcz Zoltán elnök köszöntötte, mint hangsúlyozta, március 15-én nem szabad megfeledkezni a szabad sajtó szerepéről sem.

Kávéval, reggelivel és kötetlen beszélgetéssel kezdődött március 15-e kollégáink számára, ugyanis 176 évvel ezelőtt ezen a napon nyomtatták ki az első, cenzúrázatlan sajtótermékeket Magyarországon, a Nemzeti dalt és a 12 pontot. 1990-től országszerte ünneplik a magyar sajtó napját. Horváth Jácint, az ÉVE frakcióvezető-helyettese elmondta, kizárólag a független média tudja megalapozni a valódi demokráciát.

– Egy kicsit azokra is kell figyelni, akik dolgoznak értünk, velünk a mindennapokban és tudósítanak arról, amit mi, politikusok csinálunk. Szeretnénk ezen a napon kifejezni azt, hogy mi is tiszteljük őket, tiszteljük a munkájukat és tudunk kötetlenül is, nem csak a hivatalos formában beszélgetni – fogalmazott Horváth Jácint. 

reggeli

Március 15-én Horváth Jácint szerint az egységet kell képviselni, hiszen ez a legnagyobb nemzeti ünnepünk. A sajtóreggelin az is szóba került, hogy az újságírók és a politikusok munkája egymást kiegészítve tud csak működni.

– Ilyen szempontból mindennapi kollégák és munkatársak is vagyunk egymással. Én azt gondolom, hogy muszáj, hogy ez egy jó kapcsolat legyen, hiszen dolgozni csak jó légkörben, jó kapcsolatban lehet, függetlenül attól, hogy adott esetben élesebb kérdések vagy nehezebb ügyek is kerülnek néha terítékre, de ettől függetlenül ez egy jó munkakapcsolat, hiszen mind a ketten a munkánkat végezzük ebben az egész folyamatban – tudtuk meg az ÉVE frakcióvezető-helyettesétől. 

Horváth Jácint hozzátette, március 15-én a magyarok nem a megosztottságról beszélnek, hanem arról, hogy ’48-ban a nemzet felemelte hangját egy közös célért, tett érte és sikerre vitte.

T.CS.

(Kép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.