A hölgyeknek kedveskedő jazzkoncertet rendeztek a Honvéd Kaszinóban

facebook megosztás

Hölgyeknek szóló jazzkoncertet rendeztek egy héttel nőnap előtt a Honvéd Kaszinóban. Az eseményen a nagykanizsai zeneiskola pedagógusai is felléptek.

A szervezőkben az adventi forgatagban fogalmazódott meg egy Honvéd Kaszinóban tartott jazzkoncert ötlete, amelyet végül összekapcsoltak a nőnappal. Az intézményben számos olyan civil szervezet és egyesület működik, amely fontosnak tartja megünnepelni a hölgyeket, így a mostani fellépés lényegében a jövőheti programok előfutára is volt.

- A Honvéd Egyesület, a határőrök, a Hölgyklub, ők azért az a generáció, akik erre kényesek, hogy március 8-án a hölgyeket köszönteni kell. A jövő héten számtalan nőnapi rendezvényünk lesz - mondta el Halmos Ildikó, a Honvéd Kaszinó intézményvezetője. 

A szervezők elsősorban a zeneiskola pedagógusai között kerestek fellépőket. Sajni Pálma fő szervező szerint az élő zenére mindig igény van – ezt a telt ház is bizonyítja - így nem elképzelhetetlen, hogy a mostani jazzkoncert egy eseménysorozat kezdete is lehet.

jazz

- Ez főként Kém Sándornak volt a megkeresése és hála Istennek mindenki nagyon nyitott volt. Ami fontos, hogy sok hölgy vesz részt a mai előadáson és nagyon bízom benne, hogy egy sikeres és hangulatos eseménynek leszünk részesei – tudtuk meg Sajni Pálma fő szervezőtől. 

Kém Sándor bőgős örömmel vett részt az előnőnapi örömzenélésben és a szervezésben is szívesen segédkezett. A nyolcfős zenekar olyan elsősorban hölgyeknek szóló, érzelmesebb dalokat állított színpadra, mint a „Somebody loves me” vagy a „Songs from a secret garden”, de a repertoárban a vidámabb feldolgozások is helyet kaptak.

- Sajnos kettő énekesünk nem tudott eljönni és emiatt a repertoárt is át kellett alakítani. Természetesen szerelmi dalokról és kapcsolati dalokról van szó, és egy nyárias dalocskát - mert már nagyon várjuk a nyarat - ezt is szeretnénk a közönségnek bemutatni – fogalmazott Kém Sándor. 

A zenészeket több énekes, köztük Pál Júlia kísérte az est során.

K.T.

(Kép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.