Zene, színház, kiállítás az idei Tavaszi Művészeti Fesztiválon

facebook megosztás

Idén is nívós produkciókat, különleges kulturális programokat kínál a Tavaszi Művészeti Fesztivál Nagykanizsán. A három helyszínen 9 eseményt felölelő sorozat március 18-án kezdődik, a részletekről hétfőn tartottak sajtótájékoztatót a Hevesi Sándor Művelődési Központban.

A 2000-es évek elején nyerte el mostani formáját a Tavaszi Művészeti Fesztivál, amelyre a szervező Kanizsai Kulturális Központ munkatársai igyekeznek minden korosztályt megszólítani. Március 18-tól április 5-ig a Hevesi Sándor Művelődési Központ, a Medgyaszay Ház és a Móricz Zsigmond Művelődési Ház ad otthont a rendezvényeknek.

- Mint ahogy a korábbi években is, számos művészeti ág képviseltetni fogja magát az idei programban. Hiszen a képzőművészettől kezdve, a kórusművészeten át, a komolyzene, a könnyűzene, a jazz, a színház, illetve a gyermekprogram is megjelenik. Hangsúlyt helyezünk arra, hogy ne csak az országos és nemzetközi hírű művészek jelenjenek meg, hanem a helyi kulturális értékeket is közvetítsük a közönségünk felé – fogalmazott Koros Eszter, a HSMK intézményegység-vezetője. 

fesztivál

A programok között megnyílik Kotnyek István plakát kiállítása, koncertet ad a Farkas Ferenc Énekegyüttes, de a Nagykanizsai Szimfonikus Zenekar és a Napsugár együttes is színpadra lép a fesztiválon. A sorozat kapcsán Nagykanizsára látogat a Dés András Quartet, míg Lovas Rozi, Lengyel Tamás és Molnár Áron egy krimivel érkezik, de Horváth Charlie és Vecsei H. Miklós és csapata is szórakoztatja a kanizsai közönséget.

A Tavaszi Művészeti Fesztivál oldalán elég részletes leírásokkal, dátumokkal és jegyvásárlási lehetőségekkel találkozhatnak. Alapvetően a Hevesi Sándor Művelődési Központ jegypénztárában van lehetőség megvásárolni a jegyeket, 14 és 18 óra között hétköznapokon, illetve a jegy.hu-n is online van lehetőség bizonyos programokra vásárolni jegyet, valamint az előadás napján a helyszínen – tette hozzá Koros Eszter. 

A mintegy egy hónap múlva kezdődő művészeti fesztiválról érdemes előre tájékozódni – tanácsolják a szervezők.

K-V.A.

(Borítókép: Kanizsa TV)

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.