Vezettek, de végül vereséget szenvedtek a női kézisek

facebook megosztás

Hiába vezetett a szünetben 13-10-re, 26-20-ra kikapott a Szekszárdi Fekete Gólyáktól a Tungsram SE Nagykanizsa női kézilabdacsapata. Tóth László tanítványai még két mérkőzést vívnak az NB II alapszakaszában, amit már biztosan a nyolcadik helyen zárnak.

Két olyan csapat nézett egymással farkasszemet a Kanizsa Arénában, amely már biztosan nem jut be a felsőházba, az őszi találkozón 41-20-as szekszárdi győzelem született. A vendégek jobban kezdték a mérkőzést és házi gólkirályuk, Farkas Anita vezérletével 7-3-ra elléptek. A hazaiak a huszonegyedik percre ledolgozták a négygólos hátrányt és Dudora Nikolett védéseinek, valamint a támadójáték feljavulásának köszönhetően a vezetést is átvették. A szünetre 13-10-es dél-zalai vezetéssel vonulhatott a két gárda. A fordulás után Burghardt hetesével már négy gól volt a hazai előny, a következő negyedórában viszont csak egyszer találtak be a hazaiak, így a Fekete Gólyák fordítottak. A vendégek ugyan nem szereztek sok gólt a meccsen, ám irányítani tudták a játékot, így hatgólos győzelemmel távoztak Nagykanizsáról.

kézi

- A második félidő első 10 percében tudtunk menni 4 góllal, utána rengeteg technikai hibát követtünk el. Eladott labdák tömkelegéből gyors gólokat tudott lőni a Szekszárd. Sajnos a mi cseréink jelen pillanatban még nem olyan szintűek, hogy egy ilyen mérkőzést meg tudjunk nyerni. Viszont nagyon örülök egy-két játékosnak, akik sérülés után tértek vissza – tudtuk meg Tóth Lászlótól, a Tungsram SE Nagykanizsa vezetőedzőjétől. 

A kanizsaiak legeredményesebb góllövője a hat büntetőt értékesítő, nyolcgólos Burghardt Victoria volt, a vendégeknél Farkas Anita 10 alkalommal talált be. Bordán Anna, a szekszárdiak vezetőedzője úgy látja, a kanizsaiak megnehezítették csapata dolgát, így jó erőfelmérő volt ez a 60 perc a szezon hátralévő részére.

- Nekünk az a célunk, hogy a visszalévő két mérkőzésből a lehető legtöbb pontot szerezzük és a rájátszásban is majd a lehető legtöbbet próbáljuk kihozni magunkból. Egyelőre idénre ez a fő célunk - fogalmazott Bordán Anna, a Szekszárdi Fekete Gólyák Kézilabda Club vezetőedzője. 

A kanizsai hölgyek szombaton a Nagyatáddal mérkőznek idegenben, majd március 10-én a PTE-PEAC-ot fogadják az Arénában. 

K.T.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.