Nincs Valentin-napi vásárlási láz a virágboltokban

facebook megosztás

Nincs nagy vásárlási láz Valentin-napkor az általunk megkérdezett virágbolt-tulajdonos szerint. A legtöbbet vásárolt virágnak még mindig a vörös rózsa számít, de a többség általában csak egy szálat vesz a párjának a szerelmesek ünnepén.

Az elmúlt években emelkedtek a virágárak és az importált növényekért is többet kell fizetni – emelte ki Martonné Jeszek Katalin. Szerinte az elmúlt 2-3 évhez képest is kevesebb ilyenkor a vásárló, a pandémia előtti időszakhoz viszonyítva pedig jelentősen csökkent azoknak a száma, akik virággal lepik meg szerelmüket február 14-én.

- Másabb volt a kereslet, akkor kezdett nagyon elterjedni a Valentin-nap, amikor sajnos jött a Covid. Az nagyon betette a kaput és visszaesett a forgalom ezáltal. Talán egy-két év múlva újból elkezd felfelé haladni. De ugye ez az ünnep, ez nem a mi ünnepünk, hanem Amerikából behozott, így valaki tartja, valaki pedig nem - tudtuk meg Martonné Jeszek Katalintól, a Kati Virágbolt tulajdonosától. 

virág

A Valentin-nap hivatalos virágának a vörös rózsa számít, de az üzletvezető szerint a tulipán iránt is van kereslet. Az, hogy valaki csokrokat, esetleg virágbokszokat vesz ilyenkor a párjának már kevésbé jellemző, ugyanúgy, ahogy a nagyobb ajándékok iránti kereslet is elenyésző.

- Egy-két úriember visz a kedves szerelmének egy kis macit, egy kis betűzőt, egy kis szalagot, masnit, de nem nagyon jellemző. Nincs az embereknek sajnos már nagyon pénze erre - tette hozzá a virágbolt tulajdonosa. 

Martonné Jeszek Katalin elmondta, a Valentin-napi forgalom korábban sem számított kiemelkedőnek a ballagási időszakhoz vagy az anyák napjához képest.

K.T.

(Borítókép: Kanizsa TV)

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.