Nem olyan messze a bravúrtól a női kosárlabdázók

facebook megosztás

A női amatőr kosárlabda NB I Zöld csoportjában a Kanizsai Vadmacskák SE együttese a mezőny élcsoportjához tartozó ELTE Fortis csapatát fogadta a bajnokság 15. fordulójában. Ha néhány kiélezett helyzetben a kanizsai fiatalok higgadtabb döntést hoznak, akár bravúr is kerekedhetett volna a kanizsai találkozón.

Kanizsai Vadmacskák SE (8.) – ELTE Fortis (3.) 53-61 (11-17, 16-14, 8-14, 18-16)

Amatőr NB I Zöld csoport női kosárlabda-mérkőzés, 15. forduló. Nagykanizsa, 50 néző. Vezette: Horváth A., Németh S.

Vadmacskák: Németh L. 8, Rezsek 4, Kiss Szabó 26, Szilágyi 13, Kékesi. Csere: Simon E., Bagonyi 2, Csordás, Scheiber. Edző: Gábor Erzsébet.

Némi izgalom talán érezhető volt hazai oldalon, hiszen jó néhány hét után bizonyíthattak a kanizsaiak felnőtt NB-s mérkőzésen, ráadásul a harmadik helyen álló fővárosiak látogattak a Cserháti-sportcsarnokba.

Az előjelekhez képest a hazaiak azonban nem engedték ellépni ellenfelüket, a koncentráció megfelelő foka azt is jelentette, hogy a második negyedet sikerült is nyerniük Kiss Szabó Eszteréknek. A kérdés onnantól már inkább az volt, hogy a budapestiek idővel felőrlik-e, ha nem is olyan gyorsan, de biztosan a házigazdák ellenállását. Mégis a kérdés inkább úgy módosult, hogy a meccs végéhez közeledve a mérkőzés bűvös hatpontos különbségén „átlendülve” közelebb tud-e kerülni riválisához a KVSE.

Nos, ez a ki-ki helyzetekben nem sikerült, így a vendégek győztek, a Vadmacskák pedig immár a szerdai meccsükre készülhetnek, melynek keretében a listavezető Törökbálint fogadja Gábor Erzsébet tanítványait.

P.L.

(Fotók: Polgár László)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.