Napokon belül elkezdi a tavaszi szezont a női kézilabdacsapat

facebook megosztás

Hétvégén kezdi az NB II-es kézilabda-bajnokság tavaszi szezonját a Tungsram SE Nagykanizsa női csapata. Tóth László tanítványai szombaton a Szekszárdi Fekete Gólyák ellen mérkőznek.  

Tizenegy fordulót követően egy győzelemmel, egy döntetlennel és kilenc vereséggel a nyolcadik helyen áll a kanizsai gárda az E-csoportban. A csapatnál már az idény közben edzőváltás történt, miután Surman István közös megegyezéssel októberben távozott és Tóth László a serdülők és az ifik mellett a felnőttek irányítását is átvette. A tréner elmondta, problémát jelent, hogy a játékosok többsége tanul vagy dolgozik, így nem mindig tudnak teljes létszámmal edzeni, azonban céljuk, hogy a következő mérkőzéseiket megnyerjék. A hölgyek a felkészülési időszakban egy korábbi NB II-es rivális ellen készültek.

- Egy mérkőzésünk volt, szerdán a Hévíz megyei csapatával játszottunk. Tudni kell, hogy a Hévíz vezeti a megyei tabellát, egy nagyon jó kis társaság gyűlt ott össze. Egy nagyon jó kis mérkőzést játszottunk, ami minden tekintetben megfelelő volt arra, hogy felkészüljünk a hétvégi mérkőzésünkre – tudtuk meg Tóth Lászlótól, a Tungsram SE Nagykanizsa vezetőedzőjétől. 

kosár

Tóth László a kinevezését követően igyekezett lehetőséget biztosítani az utánpótláskorú játékosoknak és szerinte ez tavasszal is így lesz. Ennek szellemében egy változás történt a keretben, Huszics Rebeka kettős játékengedéllyel érkezett Csurgóról. A 16 éves, irányítóként és átlövőként is bevethető játékos célja, hogy meccsrutint szerezzen egy számára nem ismeretlen közegben.

- Több játékossal is játszottam már együtt Csurgón, illetve valakit ismerek ellenfélként. Szeretném felnőtt szinten tovább folytatni – mondta el Huszics Rebeka, a Tungsram SE Nagykanizsa kézilabdázója. 

A kanizsai női csapat számára még három mérkőzés van hátra az alapszakaszból, a Szekszárd elleni meccset követően a Nagyatáddal küzd meg a gárda, majd márciusban a Pécset fogadják Tóth László tanítványai. Az őszhöz hasonlóan a hazai találkozókat a Kanizsa Médiaház felvételről közvetíti a televízióban és a Youtube-on.

K.T.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.