Nagy rivális ellen kezdi tavaszi menetelését a kanizsai férfi kézilabdacsapat

facebook megosztás

Változatlanul a feljutásért küzd a nagykanizsai férfi kézilabdacsapat a 2023/24-es év második felében. Csalló Ádám együttese a hétvégén azzal a PTE-PEAC-al mérkőzik, amely ősszel jobbnak bizonyult nála.

Az előző idény végén elveszített osztályozó után, a jelenlegi szezonban már Nagykanizsa néven szerepel az E-csoportban az egykori Tungsram SE. Csalló Ádám tanítványai ősszel 11 mérkőzést vívtak, amelyből kilencet megnyertek, egy döntetlen és egy vereség mellett, így jelenleg vezetik a tabellát. A gárda négy felkészülési találkozón lépett pályára, a bajnoki szünetben a Csurgó ificsapata, valamint a Nagyatád ellen. A sérültek ugyan felépültek a második félév rajtjára, ám a keretben így is történt változás: a kettős játékengedéllyel Kanizsán szereplő, korosztályos válogatott Németh Bulcsú Szegedre igazolt.

- Úgy gondolom, hogy nyilván jó volt itt. Tehermentesíteni tudtunk több játékost azzal, hogy ő nálunk szerepelt. Viszont meg fogjuk tudni oldani a pótlását, ahogy az előző években is megoldottuk – mondta el Csalló Ádám vezetőedző. 

kézi

A játékosok célja, hogy maximális pontszámmal jusson be a csapat a rájátszásba. Idénybéli egyetlen vereségét éppen leendő ellenfele ellen szenvedte el a Nagykanizsa, ősszel a PTE-PEAC 25-23-ra győzött hazai környezetben. Kovacsics Ferenc csapatkapitány elmondta, fűti őket a visszavágás vágya az őszi meccs miatt.

- Fiatalokból állnak, sokat edzenek, hajtósak, sokat futnak, úgyhogy megpróbáljuk felvenni ellenük a tempót. Annyi az előnyünk szerintem, hogy mi sokkal rutinosabbak vagyunk, mint ők, több csatát megéltünk, úgyhogy remélem nem lesz gond és a győzelmet megszerezzük - tudtuk meg Kovacsics Ferenc kézilabdázótól. 

A Nagykanizsának még három találkozója van az alapszakaszban, a Pécs elleni 60 percet követően Mecseknádasdra és Siklósra látogatnak még Kovacsicsék. A következő hazai bajnokit, szombaton 16 órától, élőben közvetítjük Youtube-csatornánkon.  

K.T.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.