Meccsdömping – komoly győzelemmel megspékelve

facebook megosztás

Két, csoportbeli élcsapat elleni vereséget követően - az anekdota szerint - egy másik csapatsportág edző-mágusa által megfogalmazottak szerint, miszerint egyszer valaki nagyon beleszalad majd a késbe - érvényesült mondhatni a Kanizsai Vadmacskák SE női kosárlabdázóinál, mivel imponáló játékkal verték a tabellán jóval előttük tanyázó PINKK Pécs csapatát.

A történet néhány nappal korábban kezdődött, hiszen a KVSE-nek Törökbálintra, a listavezető Radobasket együtteséhez kellett látogatnia a 16. forduló keretében, s a kanizsaiak 77-64-re kaptak ki, mely bőven a vállalható vereség kategóriájába sorolható.

Ilyen előzményt követően érkezett a tabellán ötödik PINKK Pécs Kanizsára, a nyolcadik helyen álló Vadmacskákhoz, s Gábor Erzsébet tanítványai - mint az később kiderült - igencsak kitettek magukért,

Kanizsai Vadmacskák SE (8.) - PINKK Pécs (5.) 72-54 (20-12, 19-15, 18-14, 15-13)

Amatőr NB I Zöld csoport női kosárlabda-mérkőzés, találkozó a 13. fordulóból. Nagykanizsa, 50 néző. Vezette: Esztergályos, Németh S.

Vadmacskák: Németh L. 8, Rezsek 9/3, Kiss Szabó 22/6, Szilágyi 18, Kékesi 7. Csere: Bagonyi, Scheiber 6, Simon E. 2, Csordás. Edző: Gábor Erzsébet.

Hat napon belüli harmadik felnőtt bajnoki meccsüket vívták a nagykanizsai kosarasok, s a két dobogós csapat után után egy, szintén a táblázat első felében tanyázó Pécs ellen vehették fel a küzdelmet Kiss Szabó Eszterék (fehér szerelésben). A találkozó 6. percétől meg is lódultak a házigazdák, mely olyannyira megadta a kezdő lökést a meccs további menetéhez, hogy a hazaiak valamennyi negyedet hozták, ebből következően biztos sikert, egyben az ötödik győzelmüket könyvelhették el a szezon során.

A legközelebbi fordulóban a Kanizsai Vadmacskák a fővárosba látogat, a TFSE-MTK utánpótlásának vendégei lesznek – egy szintén korábbi meccsük pótlásaként.

P.L.

(Fotók: Tóth Gabriella/Polgár László)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.