Látszólagos együttműködés során jött létre a Rozgonyi Tagóvoda felújítása

facebook megosztás

Elkészült a Rozgonyi Tagóvoda nyílászárócseréje, valamint beltéri festése. A mintegy 2 millió forintos beruházást az önkormányzat finanszírozta. A mai szakmai bejáráson Fodor Csaba hangsúlyozta, a jövőben is külön figyelmet fordítanak a nevelési intézmények fejlesztésére.

Számos olyan intézményünk van a városban, amelyek felújításokra szorulnak, ennek pedig igyekszünk eleget tenni – hangsúlyozta Fodor Csaba, az ÉVE frakcióvezetője. Az eredeti tervek szerint az elhíresült 588 millió forintos kormányzati támogatásból szerették volna megvalósítani több óvoda és bölcsőde korszerűsítését, az épületek klimatizálását vagy a fűtés rekonstrukcióját.

- Sajnos ez nem történhetett meg, mert a Fidesz hazug módon eljárt a minisztériumban, mondván, hogy nem lehet módosítani azt a dokumentumot, amelyben meghatároztuk, hogy melyek azok a fontos munkálatok, amiket el szeretnénk végezni a városban. Nem hasra ütöttünk, ahogy ők tették, mi ezt végig egyeztettük a szakemberekkel, az intézmény tekintetében a bölcsődevezetéssel, az óvoda tekintetében az óvodavezetéssel, illetve a Társulással, mert nyilvánvalóan a Társulás a fenntartója az óvodáinknak – mondta el Fodor Csaba, az ÉVE frakcióvezetője.

ovi

Végül 17 olyan programban tudtak megállapodni, ami a helyi Fidesz szándékának is megfelelt, ezek között szerepelt a Rozgonyi Tagóvoda korszerűsítése is. A nyílászárók cseréje mellett az érintett épületrész belső festése is elkészült, ebben a Vagyongazdálkodási Zrt. munkatársai működtek közre. A frakcióvezető hozzátette, a városvezetés prioritásnak tartja az oktatási és nevelési intézmények korszerűsítését, ezt az elmúlt hónapok beruházásai is jól mutatják.

- Nekünk kutya kötelességünk ezeket az intézményeket a lehetőségeinkhez mérten jó karban tartani, felújítani, javítani. Rengeteg pénz kell még ezekre az intézményekre, de abban bízunk, hogy megnyílik most a TOP-program, és ennek keretében folytatni tudjuk azokat az intézményfelújításokat, amiket eddig elkezdtünk. Eddig nem csak karbantartást, illetve kisebb felújításokat végeztünk az intézményekben, hanem napelemeket is elhelyeztünk annak érdekében, hogy a működési költségeket csökkenteni tudjuk – tette hozzá Fodor Csaba.

A Rozgonyi Tagóvoda felújítása szintén folytatódik, tavasszal a homlokzat festését végzi el a Vagyongazdálkodási Zrt.

SZ.F.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.