Laposa Julcsi & the Band adott lemezbemutató koncertet a Móricz Művházban

facebook megosztás

Nagykanizsán is bemutatta legújabb lemezét Laposa Julcsi. A „Tudod-e, édesem?” című CD a Kárpát-medence népdalkincséből nyújt válogatást. Az előadó és csapata a Móricz Művelődési Ház vendége volt a hétvégén.

Első lemeze 2017-ben jelent meg Laposa Julcsinak, amely kifejezetten gyerekeknek szólt. Mint mondta, ezt követően öt évig ebben a világban élt, az autentikus népzene segítségével szólította meg a fiatalságot. De már közben elkezdett formálódni a csapatban az az ötlet, hogy a népzenét más köntösbe bújtassák. A mostani lemez mögött egy hároméves munka áll, fő témája pedig a szerelem.

- Próbáltam a tematikán menni, egy lánynak az életét elénekelni. Aki – itt is elmondom, nem én vagyok, csak részben. Elmondható, egy folyamata az én szerelmi életemnek, egy fejlődési folyamata. Egy nőt, egy asszonyt, egy lányt mindig is megérintenek ezek a dolgok és el akarja énekelni a nagyvilágnak. Úgyhogy kicsit összekevertük ezeket az érzéseket, amik bennem is voltak, a fiúk is hoztak ötleteket, így tulajdonképpen egy lírikus szerelmi lemez született a Kárpát-medencében – fogalmazott Laposa Julcsi, Junior Prima Díjas népzenész.

laposa

A Laposa Julcsi Band felnőtteknek szóló lemezén muravidéki, felvidéki, somogyi és kalotaszegi dalok szerepelnek. A koncerteket minden állomáson lelkes közönség fogadja.

- Én azt gondolom, főleg itt Zalában, akik figyelik már jó ideje a pályafutásomat, mindig várják, hogy történjen valami velem vagy velünk. Van egy olyan közönségünk itt a megyében, akiknek mindig szeretnénk valami újat mutatni, legyen az felnőtt vagy gyerek. A gyerekkoncertek azért fantasztikusak, mert a gyermekkel jön a felnőtt is. Most tematikában a felnőttekhez szeretnénk szólni, pláne egy ilyen érzékeny témában – tette hozzá Laposa Julcsi. 

A lemezbemutató koncert után táncház várta a közönséget.

V.A.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.