Közös futással hívták fel a figyelmet a béke fenntartására

facebook megosztás

A Nemzetközi Katonai Sporttanács megalakulásának évfordulója alkalmából rendeztek közös futást ma reggel hivatásos és szerződéses katonák, valamint kadétok részvételével. A Zsigmondy-iskolától induló programmal a béke fenntartására igyekeztek felhívni a figyelmet.

1948. február 18-án alakult meg a Nemzetközi Katonai Sporttanács, azóta minden évben közös futást szerveznek az évforduló kapcsán, amivel a tartós béke megteremtésének fontosságára hívják fel a figyelmet. Kanizsán harmadszor tartották meg az eseményt, az első kettőnek azonban a Mindenki Sportpályája adott helyszínt, míg a mai programot a belvárosban bonyolították le.

futás

A Zsigmondy-iskolától rajtoltak el a futók ma reggel, akik két kört tettek meg a Királyi Pál, Sugár és Rozgonyi utcán át vezető útvonalon.

– Ennek az egész rendezvénynek az a legfontosabb mottója, hogy békével közösen a sporttal – vagy valami hasonló mondatok köré fogalmazzák meg mindig a gondolatukat –, és azt gondolom, hogy a sport összehozza az embereket. Megmutatja, hogy a sportnak mekkora ereje van és vegyenek ebben részt minél többen, mozogjanak. Egyébként pedig a közös rendezvények mindig erősítik az összetartozás érzését – fogalmazott Laukó Emőke, a Nagykanizsai SZC Zsigmondy Vilmos Technikum igazgatója. 

Az iskola diákjai is nagy számmal képviseltették magukat a programon, akik a katonákkal közösen teljesítették a távot. Laukó Emőke igazgató elmondta, a következő években is örömmel vesz majd részt az intézmény ebben a kezdeményezésben.

futás

– A diákjaink nagyon szeretik azokat a rendezvényeket, ahol úgy tudják megmutatni magukat, hogy ők valamiben többet vagy mást tudnak mutatni. Ezért van az, hogy ők is formaruhában fognak futni együtt a katonákkal és ezeken a rendezvényeken mindig nagyon nagy örömmel vesznek részt – tette hozzá Laukó Emőke. 

A programon csaknem 70 hivatásos és szerződéses katona vett részt a diákok mellett, így mintegy 120-an futottak együtt a béke jegyében.

T.CS.

(Fotók: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.