Kacor király és egy interaktív játék fogadta a farsangoló gyerekeket

facebook megosztás

Kacor király és társai érkeztek szerdán egy belvárosi cukrászdába, ahol számos farsangi jelmezbe öltözött kisgyermek várta a Mesebőrönd társulatot. Bábjáték és közös foglalkozás nyújtott kikapcsolódást a fiataloknak és szüleiknek a farsangi időszak vége előtt.

A Mesebőrönd Társulat immár negyedik éve szervez ilyen és ehhez hasonló programokat – mint azt a szervezet neve is fémjelzi – mindig a mesék útján igyekeznek megszólítani a gyerekeket és nem utolsó sorban a szülőket.

mesebőrönd

– A farsang, mint tudjuk, az átlényegülés ideje, amikor mindenki azzá válhat, amivé szeretne. Szerintem a gyerekeknek az egyik legkedveltebb ünnepe és időszaka, holott, ez eleve a felnőttek ünnepe volt. A mai alkalomra egy állatmesét hoztunk, és mi is állatokká fogunk átlényegülni. És nem másról fogunk mesélni, mint magáról Kacor királyról – mondta el Tamásné Deme Boglárka mesepedagógus.

A társulat elhivatott a hagyományok életben tartása felé, mivel hisznek a mesék jótékony hatásában.

– Nagyon fontosnak tartjuk, hogy a mai világban, amikor a digitális eszközök ugye elsöprő módon vannak jelen a gyerekek életében, az élő szavas mese, a népdalok, a népzene tiszta forrásból a gyerekek elé kerüljön. És minden foglalkozást – nem is előadásnak nevezném, inkább foglalkozásnak – úgy építünk föl, hogy interaktív módon. Bevonva a gyerekeket a játékba és ezáltal egy igazi öröm és élményforrás lehet számukra – tette hozzá  Tamásné Deme Boglárka.

A foglalkozáson a jelmezbe bújt gyermekeket nem kellett bátorítani, örömmel vettek részt a játékban.

V.A.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.