Japánba utazhatott egy élménybeszámolónak köszönhetően a Napraforgó Szenior Örömklub

facebook megosztás

Virtuális utazáson vehettek részt a múlt héten a Napraforgó Szenior Örömklub tagjai Kálovics Ferencnek köszönhetően. Az úti cél egy távoli, titokzatos, különleges ország, Japán volt.

A HSMK-ban működő klub hónapról hónapra izgalmas, különleges programokkal várja a tagjait – de mint azt a csoport vezetője, Horváthné Gelencsér Edit elmondta: összejöveteleik nyíltak, szívesen várnak minden érdeklődőt.

- Minden évadban szervezünk egy úti élménybeszámolót, mert mindannyian szeretünk utazni. Ha nem is gyakorlatban, de fényképek, ismertetők révén nagyon érdekes tájakat lehet megismerni. Főleg a mai téma, Japán nagyon távoli ország, egy különleges kuriózum az érdeklődők számára – tudtuk meg Horváthné Gelencsér Edittől, a Napraforgó Szenior Örömklub vezetőjétől. 

Japán

Kálovics Ferenc és felesége második alkalommal utazhatott Japánba. Mint ahogy a családfő fogalmazott: kivételezett helyzetben vannak, ugyanis gyermekük 11 éve él az ázsiai országban, hozzá utaztak látogatóba. Kálovics Ferenc szerint valóban egy egzotikus ország és teljesen eltér attól a közegtől, amit megszokhattunk, mindenféle téren.

- Tulajdonképpen minden más. Hatalmas megapoliszok vannak, az egyikben voltunk, mi Kiotóban találkoztunk a gyermekünkkel idén. De ez össze van nőve Oszakával is, és együtt egy csokorban 19 millió ember él és lakik. Ehhez képest mégis kiszámítható a közlekedésük, megfizethető mindenük, az étkezésük is. Többek közt a taxi Japánban olcsóbb, mint Nagykanizsán. Tehát nagyon sok szép és szimpatikus dolgot láttunk Japánba. A legfőbb a tisztaság, ami körülveszi a japán lakosokat – fogalmazott Kálovics Ferenc.

A Napraforgó Szenior Örömklub az idei évadban még számos színes programmal várja az érdeklődőket.

V.A.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.