Ismert előadók töltötték meg a HSMK-t

facebook megosztás

„Ébredés” címmel tartott nagykoncertet pénteken este a HSMK-ban Kökény Attila és Rakonczai Viktor. Az énekes és a zeneszerző tolmácsolásában saját szerzeményeik mellett több klasszikus sláger feldolgozása is felcsendült.

A két ismert előadó két évvel ezelőtt egy jótékonysági televízió-műsorban dolgozott együtt közösen, azóta folyamatosan jelentkeznek közös dalokkal. Turnéjukat tavaly kezdték el és az ország szinte minden pontján – így Nagykanizsán is – telt ház előtt lépnek fel. Kökény Attila úgy látja, a sikerük titka, hogy hasonló a személyiségük, valamint az évtizedes tapasztalatuk ellenére is ugyanúgy állnak a zenéhez a mai napig.

- Nagyon szeretik azt a zenét, amit mi képviselünk. Ez is nagyon érdekes, hogy mind a kettőnknek gyakorlatilag azonos a zenei világunk, a stílusunk, tehát önazonos azzal, amit csinálunk. Nem kell kijönnünk a komfortzónánkból és ez az embereknek tetszik. Nyilván sok a szerelmes dal, sok a szép zene, de én azt gondolom, hogy én is és Viktor is azért lettünk zenészek, mert ilyen zenéket hallgattunk – fogalmazott Kökény Attila énekes. 

zene

A fellépéseket kísérő zenészekkel a művészek régi barátságot ápolnak, többségükkel évek óta dolgoztak közösen különböző zenei projektekben. A repertoár több Demjén Ferenc és Homonyik Sándor dalt is tartalmazott, de olyan világslágerek is elhangzottak, mint a „We are Family”. Rakonczai Viktor elmondta, az átiratokhoz tisztelettel nyúlnak, de a céljuk, hogy a saját stílusukat hallja a közönség.

- Én ezeket kifejezetten szeretem, amikor egy dalt, amit adott esetben már sokszor hallottunk, például a V-Motorock „Jégszív” című dalát keltettük életre. Kapott úgy egy egészen más köntöst, hogy közben megtartotta az eredeti világát, de mégis ránk lett szabva. A saját zenei stílusunkat, zenei világunkat bele tudtuk tenni – tudtuk meg Rakonczai Viktortól. 

Az énekes és a zeneszerző egyaránt kiemelte, hogy ezekre a fellépéseikre egy hosszú örömzenélésként tekintenek.  

K.T.

(Borítókép: Kanizsa TV)

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.