Így gondolkodnak a Valentin-napról a kanizsaiak

facebook megosztás

Egyre kevesebb pár ünnepli a Valentin-napot Kanizsán. A stábunknak nyilatkozó helyiek úgy látják, a szerelmet nem csupán ilyenkor kell értékelni, emiatt nem szánnak nagyobb összeget sem az ajándékokra.

Február 14-e, azaz Valentin-nap a szerelmesek ünnepe, amikor a hagyomány szerint a párok megajándékozzák egymást valamilyen aprósággal. Az esemény kapcsán a kanizsaiak többsége úgy látja, egy párkapcsolatra nem csak ilyenkor kell figyelmet fordítani. Kovács Regina egyáltalán nem ünnepli ezt a napot, mint mondta: nem tartja fontosnak.

– Szerintem nemcsak Valentin-napon kell szeretni a partnerünket, hanem egész évben, mindig, folyamatosan, szóval számomra ez egy olyan ünnep, amit nem tartok nagyon fontosnak, mert én mindig szeretem a páromat, nem csak azon az egy bizonyos napon – mondta el Kovács Regina.

A Valentin-nap Magyarországon egy viszonylag új szokásnak számít. Varga Dávid szerint ez is közrejátszik abban, hogy kevesen ünneplik.

– Itthon nem is annyira ismert szerintem. Az elmúlt években talán ismertebb lett, de szerintem itthon nem annyira népszerű vagy fontos ez az ünnep – vélekedett Varga Dávid.

Vannak ugyan párok, akik időnként megünneplik ezt az alkalmat, azonban ajándékokra ők sem költenek sokat.

– Mi nem nagyon ünnepeljük a Valentin-napot. Néha maximum egy tábla csokival vagy egy virággal, de ilyen külön programunk nincsen, hogy akkor elmegyünk vacsorázni, mert ott vannak a gyerekek – hangoztatta Durgó-Oláh Réka.

Bársony Valéria és párja sem tartja fontosnak ezt a napot, korábban azonban volt, néhány alkalom, amikor megünnepelték.

– Most már jó pár éve együtt vagyunk. Van egy 17 éves lányunk, úgyhogy most már mi nem annyira – emelte ki Bársony Valéria.

Mint azt a megkérdezettek elmondták, a párkapcsolatokat egész évben tudni kell értékelni, de így is találkoztunk olyanokkal, akik meglepik valamivel a párjukat Valentin-napon.

T.CS.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.