Hamarosan javíthatják a Csengery út járdáját

facebook megosztás

Amint az aszfaltkeverőket be lehet indítani, azonnal elkezdődik a járda felújítása a Csengery út Zrínyi és Kisfaludy közötti szakaszán – mondta el stábunknak Berta Krisztián önkormányzati képviselő. A rekonstrukció azután vált indokolttá, hogy a tavalyi év végén villamossági munkálatok zajlottak a területen.

Két témában nyújtott be interpellációt a legutóbbi közgyűlésen Berta Krisztián. A képviselő második beadványa a Zrínyi és Kisfaludy közötti szakaszon található járda állapotával volt kapcsolatos. 2022 nyarán az E.ON ezen a területen gázvezetéket cserélt, egy évvel később pedig villamossági munkák zajlottak. A folyamat során a járda állapota jelentősen leromlott, a befejezést követően pedig nem történt meg a javítás.  

- Több lakó kérdezte, illetve nehezményezte, hogy ilyen állapotban hagyják-e itt a járdaszakaszt, ahogy. Ez most a Zrínyi és a Kisfaludy közti szakaszát érinti a Csengery útnak. De kétségtelen, hogy az egész Csengery útra ráférne egy komplett járdafelújítás – tudtuk meg az ÉVE önkormányzati képviselőjétől. 

csengery

Berta Krisztián elmondta, az ügyben konzultált Szabó Istvánnal. A Via Kanizsa vezérigazgatója úgy tájékoztatta, hogy amint beindulnak az aszfaltkeverő gépek, az érintett szakasz új felületet kap. A munkálatokat azonban befolyásolja a szeszélyes időjárás.

- Inkább az időzítés, ami problémát jelent, hiszen aszfaltot nem lehet mindig keverni. Sajnos most is ilyen időszakban vagyunk, ezért vannak olyan állapotok, amilyenek. Ezt látjuk a Kórház-Teleki utca körforgalmánál, hogy ott is akkor tudják befejezni a felújítási munkálatokat, amint beindulnak az aszfaltkeverő gépek. Ez sajnos ilyen, ha másképp időzítenénk, az javíthatna a helyzeten. De azt a beruházást meg kell védenem fogadott prókátorként, hiszen van egy fix határidejük, március végéig ott mindent be fognak fejezni – tette hozzá Berta Krisztián. 

A képviselő elmondta, az E.ON-tól adásunk pillanatáig még nem kapott hivatalos választ az ügyben.

K.T.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.