Grecsó Krisztián és Hrutka Róbert pódiumestjét láthatta a kanizsai közönség

facebook megosztás

Libikóka címmel tartott zenés irodalmi estet Grecsó Krisztián és Hrutka Róbert péntek este a Medgyaszay Házban. Az előadáson főként családi történetekkel, közösen írt dalokkal és korábban soha nem hallott művekkel készültek a közönségnek.

A két előadó mintegy 10 éve, egy irodalmi összejövetel során ismerkedett meg, ekkor született a közös munka ötlete. Először csak néhány dallal kezdték, amiből lassan egy egész estés előadás alakult ki, amit ma már az ország számos városában előadtak. A Libikóka főként megzenésített versekből, verskollázsokból, valamint prózai darabokból áll, de a két szerző közösen írt dalai is felcsendülnek. Hrutka Róbert elárulta, ugyan több ezres közönség előtt is álltak már az esttel, ehhez a műfajhoz a családiasabb környezet sokkal ideálisabb.

- Én azért szeretem ezt a közeget, ahogy 100-200 fő környékén vagyunk, mert az első sorig ellátok. És nagyon szép, hogy látjuk, hogy hol tartunk érzelmileg, és már a harmadik szám után megérkezik a közönség, az egy csodálatos dolog és azt tudom mondani, hogy együtt tudunk felmenni a végéig – tudtuk meg Hrutka Róbert zeneszerzőtől. 

est

A szerzők úgy vélik, a műfaj megértéséhez szüksége van a nézőnek egy bizonyos fokú érzelmi fejlettségre, ezért az előadás főként a középkorú vagy annál idősebb korosztályt célozza meg.

- Tapasztalataink szerint inkább a 40 pluszosok jönnek, már csak a műfaj jellegéből is, hogy a 20-asok manapság sokkal inkább a rap irányába nyitottak, ehhez azért kell egy kis érettség. Én bevallom őszintén, nagyon megbecsülöm a 40 pluszos közönséget, nekem semmi korfetisizmusom nincsen, én azt gondolom, hogy természetes, hogy az, amit mi érettebben csinálunk, az az érettebb közönséget érdekli – fogalmazott Grecsó Krisztián író. 

Grecsó Krisztián hozzátette, természetesen nyitnak a fiatalok felé is, főként, mint szerzők, hiszen több alkalommal írtak már például darabot ifjúsági kórusok számára. A Libikókáról és a művészek munkásságáról bővebben is hallhatnak Kanizsa Kult című magazinműsorunk következő adásában.  

SZ.F.

(Kép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.