Elégedetten értékelték az elmúlt félévet a Hölgyklubnál

facebook megosztás

Az elmúlt félévet felelevenítő, vetített képes előadással egybekötött szakmai értékelőrendezvényt tartott szerdán a Nagykanizsai Honvéd Kaszinó Hölgyklubja. Az eseményen nemcsak az időszak visszaidézése, hanem a jövőbeli tervek megbeszélése is fontos szerepet kapott.

A Hölgyklubnál mindig két félévre osztják a munkát, az első szeptembertől januárig, a második februártól júniusig tart. A tagok az elmúlt időszakban számos emlékezetes programon vettek részt, így a képes illusztrációk segítségével felidézték a közös utazásokat, rendezvényeket. A visszaidézés egyúttal segíthet ötleteket is adni a résztvevőknek, hogy mik azok a szegmensei a közös munkának, amelyeken érdemes változtatni és mit érdemes megtartani szokásként. Ezúttal a tradíciónak számító divatnap idei programjáról is döntés született.

- Ebben a félévben a csipke története lesz, ami főtémánk lesz. Ez kapcsolódik a lakásban lévő régen és napjainkban használt csipkékhez, ezeket kívánjuk bemutatni, illetve beszélni róla. Ezen kívül az öltözködésben is egyre divatosabb, egyre több csipkeholmit hordunk manapság is – fogalmazott Balogh Istvánné, a Nagykanizsai Honvéd Kaszinó Hölgyklubjának vezetőségi tagja. 

hölgyklub

Büki Pálné, a Hölgyklub vezetője elégedetten értékelte az elmúlt félévet, amelyben elindították a Kanizsa Mesterei programsorozatot. A klubvezető úgy látja, a munkájuk azért lehet példa más civil egyesületek számára, mert hűek az alapszabályukban foglaltakhoz és az ilyen rendezvényeken a tagok ki merik mondani azt is, ha valamivel nem értenek egyet. A Hölgyklub a mostani félévre is az előzőhöz hasonló mennyiségű és minőségű programmal készül.

- Bármilyen programra kérnek fel bennünket, akár a múzeum, ami jó barátunk, akkor mi készen vagyunk. De olyan dolgokat is kitalálnak az én klubtársaim, ami országosan egyedülálló, például az Idősek Filmklubja. Az országban rengeteg filmklub van, de idősek filmklubja egyetlen-egy nincs és ide bárki jöhet, nem kell fizetni - tudtuk meg Büki Pálnétól. 

A huszonkét éve alapított klubnak 33 tagja van. Büki Pálné szerint ezt a létszámot nem tudják bővíteni, a pártolótagi hálózatukban azonban csaknem 100-an vállalnak szerepet.

K.T.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.