A Völner-Schadl-ügy kanizsai szálaira is hatással lehet Varga Judit lemondása

facebook megosztás

Közvetlen államfőválasztást kezdeményez a Jobbik-Konzervatívok. Ahogy arról mi is beszámoltunk, Novák Katalin kegyelmet adott a bicskei gyerekotthon pedofil exigazgatóját fedező K. Endrének. Az ügy eredményeként, vasárnapi dátummal hivatalosan is lemondott a köztársasági elnök, valamint Varga Judit, volt igazságügyi miniszter, a Fidesz EP-listájának vezetője is visszavonul a közélettől.

A vasárnapi esti Partizán interjú Varga Judit volt férjével, Magyar Péterrel csak megerősítette azt a tényt Berta Krisztián szerint, hogy Orbán Viktornak és a kormány médiagépezetének minden politikai döntésről tudnia kell. Így arról a kegyelemről is, amit az a K. Endre kapott, aki megpróbálta rávenni a gyerekeket, hogy vonják vissza a feljelentéseiket a gyerekotthon vezetőjével szemben. A Jobbik-Konzervatívok politikusa úgy érzi, a mostani közhangulat a Schadl-ügyre is hatással lehet.

– Nincs olyan döntés, ami Orbán Viktoron ne menne át. S valószínűleg így volt ez ebben a pedofil botrányban is. Az, hogy kinek a kezdeményezésére történt, hogy mentsék fel ezt az „állatot”, azt nem tudjuk, nem tudhatjuk, de lehetséges, hogy erre is fény derül a napokban. S azért emlékszünk még a kanizsai szálakra, Varga Judit esetében, egyrészt, hogy nagy dirrel-durral pózoltak vele a szomszéd épületben, s volt a Schadl-Völner–ügynek bőven kanizsai szála – mondta Berta Krisztián, a Jobbik-Konzervatívok választókerületi elnöke.

Berta

A lemondások óta a teljes ellenzék közvetlen államfőválasztást követel. A Jobbik-Konzervatívok az Alaptörvényt módosítanák, és a köztársaságielnök-jelöltek közvetlen megmérettetésére tettek javaslatot. A kezdeményezés kapcsán aláírásgyűjtést is indított a párt.

– Én most, akire gondolok, s én ezt, mint Berta Krisztián mondom, nem mint a Jobbik-Konzervatívok tagja, ő már nem lehet, mert ő az EP-listavezetőnk, Róna Péter közgazdász, professzor. Ő egy közös pont ebben az ügyben, hiszen ő volt Novák Katalin ellenfele, közös ellenzéki államfőjelöltként. S azt bizton állíthatom, hogy ha akkor a fideszes többség Róna Péter mellett teszi le a voksát, akkor most nincs ez a pedofil botrány sem, hiszen professzor úr nem adott volna kegyelmet – fogalmazott Berta Krisztián. 

A lemondások körüli figyelmet Magyar Péter közösségi oldalán tett posztjai is fokozzák. Varga Judit exférje ma tette közzé az alábbiakat: …az akkori igazságügyi miniszter (Varga Judit? – a szerk.) jóval a Schadl-ügy kirobbanása előtt kezdeményezte Völner Pál államtitkár leváltását. A miniszterelnök ehhez nem járult hozzá, így Völner a helyén maradhatott.

M-B.GY.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.