A Kisvakond a turista című bábjátékot mutatták be a VOKE-ban

facebook megosztás

A Kisvakond a turista című bábjátékot mutatták be a gyerekeknek szombaton a VOKE Kodály Zoltán Művelődési Házban. A Dörmögő Dömötör Színház színészei telt ház előtt adhatták elő a darabot az érdeklődőknek.

Az intézményben régóta fontos szempont, hogy minden korosztály számára értékes programokkal szolgáljanak. Mint azt Kámánné Szép Terézia igazgató elmondta, ezúttal a legkisebbek szórakoztatását tűzték ki célul, de az előadás nem csupán a gyerekeknek szólt.

– A Kisvakond a turista című bábelőadást láthatják a kisgyermekek és szüleik. Nagyon örülünk, hogy egy picit elvarázsolhatjuk a kisgyermekes családokat, hisz ez régóta nagy álmunk, hogy idevonzzuk a gyerekeket és a szüleiket – tudtuk meg Kámánné Szép Teréziától, a VOKE Kodály Zoltán Művelődési Ház igazgatójától.

A kisvakond unatkozik, kalandokra vágyik és úgy érzi, éghajlatváltozásra van szüksége. Végül eldönti, hogy bejárja a világot. Békefi László színművész kiemelte, a történetnek fontos mondanivalója van a gyerekek számára.

kis vakond

– Az üzenete egyrészt az, hogy becsüljük meg a barátainkat, mert azok mindig nagyon fontosak. A türelem nagyon fontos az életben, hogy legyen kitartásunk, és hogy mindig becsüljük azt a közeget, amiben élünk, mert gyakran kiderül, hogy bármennyire is el akarunk vágyódni erre meg amarra, mindig a legfontosabb és legszebb hely az otthonunk, ahol felnőttünk – mondta el Békefi László színművész. 

Az előadás során a kicsiket is bevonták a történetbe. Szécsi Dorottya szerint ez egy jó kapcsolatteremtési lehetőség, hiszen a mese folytatását a gyerekek reakcióihoz tudják igazítani.

– A mesében rengeteg olyan apróságot tudunk találni, amik találkoznak velük. Igen, nem könnyű lekötni őket, hiszen különböző életkorúak. Nem is az a cél, hogy mindenkit mindig lekössünk, mert azt nem lehet. Tökéleteset nem lehet alkotni, de egy olyat talán, ami a nagy részét, a gyerekek nagy részét eltalálja. Egy-egy feladat, hogyha pont megfelel az érdeklődésüknek, például ott van a szavannai jelenetünk, ott például vannak képek állatokról, és nagyon-nagyon lelkesek, hogy felismerik az állatokat. Ez nekik sikerélmény, és így haladunk tovább képről képre, pillanatról pillanatra – tette hozzá Szécsi Dorottya színművész.

Az előadásra megtelt a művelődési ház terme, ahol a gyerekek a szülőkkel és a nagyszülőkkel együtt kísérhették végig a kisvakond kalandjait.

T.CS.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.