A FFZAMI képzőművészet-tanszakos diákjainak tartottak kiállítást a Kőrösi-iskolában

facebook megosztás

Kiállítást tartottak a Farkas Ferenc Zene-és Aranymetszés Alapfokú Művészeti Iskola képzőművészet-tanszakos diákjainak alkotásaiból szerda délután a Kőrösiben. Az intézmény galériájában 13 fiatal akvarell-, pasztell-, tempera- és grafikatechnikával készült képeit láthatják az érdeklődők.

Azért is különleges a képzőművészet tanszakunk, mert nem a Sugár úti épületünkben működik, hanem kitelepülünk az iskolákba – kezdte Baráth Adrienn, a zeneiskola igazgatója. Az egyik ilyen telephely a Kőrösi-iskola, ahol a másodikastól egészen a hatodik osztályos korosztályig vesznek részt a foglalkozásokon. Az igazgató hozzátette, az alkotási folyamatban nagy szabadságot adnak a gyerekeknek önmaguk kifejezésére, ugyanakkor komoly munka áll a hátuk mögött.

kőrösi

- Azért nagy dolog ez, mert mi közelebb visszük a gyerekekhez az oktatásunkat, mi nem egy szakkör vagyunk. Tehát erre felhívnám a figyelmet, hogy mi ugyanolyan iskola vagyunk, mint egy általános iskola, ugyanolyan tanterv alapján működünk és amikor a gyerekek szeptemberbe beiratkoznak, azt bizony végigviszik egy tanterv folyamán és felmenő rendszerben egyre többet tanulnak – tudtuk meg Baráth Adrienntől, a FFZAMI igazgatójától. 

Az iskola telephelyén Kovácsné Pintér Renáta képzőművészet-tanár segíti a gyerekeket a fejlődésben, heti két alkalommal. Szerinte a foglalkozások alkalmával nem csak a kreativitást, de számos más területet is fejlesztenek.

kőrösi

- Minden fajta művészettanulás rendkívül fontos. És nem csak konkrétan a képzőművészeti irányultságú gyerekeknél, akik ezen a pályán szeretnék folytatni a tanulmányaikat, hanem bárki számára. Hiszen az esztétikai élmény fejlődésétől kezdve a kézügyességen át nagyon sok mindent elsajátítanak. Nem csak a kreativitást, hanem olyan dolgokat, amik később a hasznukra válhatnak – mondta el Kovácsné Pintér Renáta, a FFZAMI képzőművészet-tanára.

A kiállításmegnyitó alkalmával a Zeneiskola növendékeinek közreműködésével zenés műsorral is készültek a közönségnek.

SZ.F.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.