Elégedetten értékelte az évet Czupi Gyula

facebook megosztás

Az első hónapok korlátozásait követően 2023-ban is számos rendezvénynek adott otthont a Halis István Városi Könyvtár. Czupi Gyula igazgató kiemelte, céljuk a programok növelésével is az, hogy a könyvtárhasználatot és az olvasást népszerűsítsék.

2023 első hónapjaiban, a városi könyvtár korlátozott nyitvatartási idővel várta az olvasókat az energiaválság miatt egészen március végéig. Czupi Gyula úgy érzi, a kényszerszünetet követően visszatértek az olvasók és a látogatási számban sikerült hozniuk a pandémia és a válság előtti szintet. Úgy látja, a könyvtárlátogatók alkalmazkodni tudtak ahhoz, hogy hétköznap 10 és 18, szombaton pedig 10 és 13 óra között tudják igénybe venni a bibliotéka szolgáltatásait. Az igazgató kiemelte, céljuk a fiatalok megszólítása volt, amelyhez segítséget nyújtott a városi oktatási intézményekkel való együttműködés.

- Nagyon szépen alakult ebben az esztendőben is az iskola városi könyvtárosa program. Ez azt jelenti, hogy a város általános iskoláiban mindenütt jelen vagyunk és mindenütt megjelenünk ajánlattal, helyben is lehet kölcsönözni és a városi könyvtár olvasójává válni – tudtuk meg Czupi Gyulától, a Halis István Városi Könyvtár igazgatójától. 

Halis

Az elmúlt évben számos program színhelyéül szolgált a Kálvin téri főépület és az intézmény fiókkönyvtára. A közönség körében népszerűek voltak a Hadak útján és Kanizsatörténeti hétfő előadás-sorozat eseményei is, valamint a könyvtár munkatársai több író-olvasó találkozót szerveztek kortárs alkotókkal. Az intézményvezetés célja, hogy 2024-ben is folytatódjon a rendezvények számának növekedése.

- A rendezvény az önmagában kevés. Olyan rendezvény kell, amely közelebb hozza a könyvtárhasználatot és az olvasást. Ha például nálunk koncert van – két decemberi koncertet is szerveztek a kollégáim nagyon sok diákkal és szülővel – annak nemcsak a koncert az értelme. Nem az, hogy Mikulásra vagy karácsonyra hívjuk az érdeklődőket, egyben bemutatjuk azt is, hogy ez a könyvtár és mi mindent tud – szögezte le a könyvtár igazgatója. 

Czupi Gyula hozzátette, 2024-ben is igyekeznek több zöld, a környezetvédelemmel kapcsolatos programot szervezni, valamint a témával kapcsolatos könyveket ajánlani az olvasóknak.

K.T.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.