A fodrászok munkáját is nehezítik a megemelkedett árak

facebook megosztás

A fodrászatok működésére is hatással vannak az áremelkedések. A Híradónknak nyilatkozó szakember úgy látja, azok akik hosszabb ideje vannak a pályán és ki tudtak alakítani egy vendégkört, könnyebben tudták átvészelni ezt az időszakot.

Stábunk tavaly foglalkozott azzal, hogy egyre több fiatal nyit fodrászatot a megnövekedett igények miatt. Statisztikai adatok szerint azonban a pályakezdők egy része a megnövekedett bérleti díjak és a vendégforgalom ki nem alakulása miatt néhány hónap után kénytelen bezárni az üzletét. Salamon Ferencné 57 éve dolgozik férfifodrászként, szerinte az energiaválság nem nehezítette meg a helyzetét, az emelkedő bérleti díjak miatt viszont kénytelen volt árat emelni. A szakember úgy tapasztalta, a növekedés ellenére is a vendégköre változatlan az elmúlt 10-15 évhez képest.

- A vendégkör kifizeti egy szó nélkül, és még többet is fizetnek, többen is mondták ha jobban emelek, akkor is fizetnek. Legalábbis ők, akik idejárnak ők még soha nem mondták azt, hogy ez olyan sok lenne. Vannak nálam sokkal drágább fodrászok, de mégis alig tudnak megélni belőle - tudtuk meg Salamon Ferencnétől. 

A hajnyírók elterjedésével és a divatok változásával sokan féltették a több évtizedes tapasztalattal rendelkező fodrászokat, hogy csökkenni fog a forgalmuk. Salamon Ferencné ezt a tendenciát nem tapasztalta, mint mondta, ha a szülők maguknak is intézik a hajvágásukat, a gyermeküket általában elhozzák és a jelenlegi trendekhez is szükség van más eszközökre.

- Ahol én tanultam, ott volt hajvágógép, mert nem volt olyan nagyságú, amilyet szerettek volna az emberek. Aztán bejött a csikófrizura a fiúknál és ahogyan a hosszú hajból átváltottunk a rövidre és félhosszúra, azok nagyon szépek voltak azoknál, akiknek sok hajuk volt. Most már úgy alakult, hogy géppel vágatják a frizurájukat, de formára és azt otthon már nem lehet megcsinálni, csak a fodrásznál – fogalmazott a Salamon Ferencné, férfifodrász.

Salamon Ferencné hozzátette, a Covid alatti lezárásokat követően és az energiaválság miatt sokan átstrukturáltak üzletük működését, neki azonban erre nem volt szüksége.  A témával bővebben foglalkozunk TestTrend című magazinműsorunk későbbi adásában.

K.T.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.