Közös adventi véradás

facebook megosztás

Közös véradást szervezett a Magyar Vöröskereszt, a MÁV-Volán csoport, valamint a VOKE Kodály Zoltán Művelődési Ház ma délutánra. A kezdeményezést az adventi véradó hét zárásaként tartották.

A szervezők szerint a délutáni időpontok népszerűek voltak a véradók körében. A Vöröskereszt célja 200 véradó volt az idei adventi véradó héten, hétfő és szerda között átlagban 30-an nyújtották a karjukat, tegnap viszont 20-an mentek vért adni. Goór Violetta úgy látja, az előző évekhez képest idén kevesebben jelentek meg, így a célszámot a pénteki eredménytől függetlenül, ezúttal nem tudják elérni.

- Azt tudnám mondani, hogy a szervezések amire rákészültünk nem hoztak eredményt, ez most nem sikerült olyan jól az előző évekhez képest. Viszont nem adjuk fel a reményt, sőt, a szervezést sem és próbáljuk behozni a lemaradást – nyilatkozta Goór Violetta, a Magyar Vöröskereszt Nagykanizsai Területi Szervezet véradásszervezője.

A vasutasoknál ma országos véradónapot rendeznek, összesen 14 helyszínen, az, hogy a nagykanizsai VOKE Kodály Zoltán Művelődési Ház csatlakozik a kezdeményezéshez, már hagyománynak számít. Kámánné Szép Terézia intézményvezető leszögezte, számukra mindig is fontos volt a társadalmi szerepvállalás, idén is igyekeztek minél több embert megszólítani.

véradás

- Hirdette a MÁV-Volán csoport. Mi is feltettük a Facebook-oldalunkra, weboldalunkra és szájhagyomány útján is ment. Ne felejtsük el, hogy a Magyar Vöröskereszt Nagykanizsai Szervezetének munkatársaival és az Országos Vérellátó Szervezettel szervezzük és mindenki a maga részéről úgy gondolom, hogy hozzátette a marketingmunkát - tudtuk meg Kámánné Szép Teréziától, a VOKE Kodály Zoltán Művelődési Ház intézményvezetőjétől. 

Stábunk 15 órakor forgatott a területi központban, az első órában 15-en adtak vért. A kanizsai területi szervezet legközelebb december 12-én Letenyén várja a véradókat, majd egy héttel később előbb a Sugár úti intézményben, aztán Szepetneken lehet segíteni véradással.

 

K.T.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.