Elindult a forgatag

facebook megosztás

Szombaton hivatalosan is elindult az Adventi forgatag az Erzsébet téren. Tavaly az energiaválság okozta megszorítások miatt egy szűkebb program várta az érdeklődőket, idén azonban nagyszabású díszítéssel és tartalmas kulturális programmal készültek a szervezők, aminek december 31-én egy szilveszteri buli is a része lesz.

Péntek óta szinte egész nap forraltbor- és kürtőskalács illat lengi be a város főterét, amit az első adventi hétvégén több százan látogattak meg. A rendezvénysorozat első fellépője Foricsekné Kovács Szilvia énekművész volt, aki egy karácsonyi dalválogatással készült a közönségnek. A műsor összeállítását a Honvéd Kaszinó csapata végezte el, ügyelve arra, hogy a helyiek mellett vendégfellépőkkel is színesítsék a hétvégéket. Horváth Jácint, az ÉVE frakcióvezető-helyettese hangsúlyozta, idén mindenképp szeretnék viszonozni azt a segítséget, amit tavaly a helyi vállalkozóktól kaptak.

- Tényleg nagyon nagy köszönet a vállalkozóknak, az itteni szervezőknek, hogy szinte nulla pénzből megcsinálták ezt a műsort tavaly. Ezt szeretnénk idén honorálni azzal, hogy visszahívtuk őket, másrészt pedig Budapestről is hívtunk különböző fellépőket, ma például a Ragtime Band-el kedveskedünk a városiaknak, tehát igyekeztünk minél több olyan előadót is hívni, aki megmozgat nagyobb közönséget is – fogalmazott Horváth Jácint, az ÉVE frakcióvezető-helyettese. 

advent

Az érdeklődők számából is jól látszott, hogy sokat jelent a forgatag a kanizsaiaknak, akik még a csípős, hideg időjárás ellenére is meglátogatták a vásárt. Az est második fellépőjeként az Igricek zenekar szórakoztatta az összegyűlteket.

Horváth Jácint hozzátette, nem merül ki a főtéri műsorokban a város karácsonyi programsorozata, hiszen számos helyszín és jó pár fellépő közül válogathat a közönség.

- Szeretném kihangsúlyozni, hogy nem csak ez az egész adventi készülődésünk a város lakossága számára, hiszen nagyon sok más is lesz. A KKK-ban is lesznek még adventi műsorok, a könnyűzenétől elkezdve a komolyzenéig, a kórusok szintén fel fognak lépni még az utolsó napokban karácsony előtt, tehát rengeteg olyan program lesz itt az advent kapcsán, ami tényleg segíti azt, hogy nyugodtan, átszellemülve készüljenek a kanizsaiak a karácsonyra – tette hozzá Horváth Jácint, az ÉVE frakcióvezető-helyettese. 

Pénteken és szombaton többek között a SZKES Tánccsoport, a Kopár Antik Music Style, és a Triad Combo Együttes várja a karácsonyra hangolódókat.

 

SZ.F.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.