Megmenekültek a kútba dobott kutyák

facebook megosztás

Már kinyílott a szemük és szépen cseperednek a múlt héten Sávolyban mentett újszülött kiskutyák. Szoptatós anyakutya híján, naponta többször cumisüvegből etetik őket a kanizsai menhely gondozói. Az állatokat gyakorlatilag halálra ítélték, hiszen egy kiszáradt kútba dobták őket, az ügyet vizsgálja a rendőrség.

kutya

A Kanizsa Tv tudósítása a képre kattintva érhető el.

Az állatok nagyjából másfél hetesek jelenleg, október 31-én kiszáradva, legyengülve érkeztek a menhelyre. A sávolyi önkormányzat szállította a hét testvért Nagykanizsára.

- Előző nap egy kiszáradt kútban találták őket. Valószínű a gazdájuk azt gondolta, így szabadul meg tőlük, ez kimeríti az állatkínzás fogalmát. A helyi tűzoltók segítették kihozni őket a kútból. Most a rendőrség vizsgálja az esetet, illetve próbálja megkeresni az elkövetőt – fogalmazott Skanecz Tamás, az Élettér Állat- és Természetvédő Egyesület telepvezetője. 

A kicsiket naponta többször kell táplálni, speciális, kimondottan újszülöttek számára készült tápszerrel etetik őket, a következő egy-másfél hónapban folyamatosan.

A kölykök táplálása és gondozása mellett a menhely vezetése ebben az időszakban már készül a következő hónapokra. Jelenleg ugyan tavaszias az időjárás, de bármikor beköszönthet az igazi november.

- A hideg beálltával be kell almolnunk, szalmát hordunk be a hazákba, hogy melegítsen. Van még valamennyi szalmánk, de nem túl sok, ha valakinek van felesleges, vagy adna, azt szívesen fogadnánk. Aztán fára is szükségünk lenne, mert hidegben fűteni kell – mondta Varga Károlyné, az Élettér Állat- és Természetvédő Egyesület elnöke. 

Az adományozók felkereshetik az állatotthont személyesen, telefonon, vagy akár az interneten, a menhely honlapján és közösségi oldalán keresztül.

 

V.A.

(Borítókép: Kanizsa TV)

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.