Készülnek az országos bajnokságra, melyet városunkban rendeznek

facebook megosztás

A magyar válogatott csapatvezetőjeként vett részt az IKU Karate Európa-bajnokságon Shihan Feszt Norbert. A KIME Shotokan Karate Egyesület elnöke a kontinensviadalt követően az országos bajnokságra készíti fel tanítványait, amit városunkban rendeznek a hétvégén.

Az idei Európa-bajnokságot a szlovéniai Nove Mestoban rendezték. A kontinensbajnokságon 20 ország mintegy 1200 versenyzője mutatta be formagyakorlatát vagy vett részt küzdelemben. A többnapos eseményen jó pár korosztály tette próbára tudását, a csapatvezető sikeresnek ítélte a magyar szereplést.  

- A magyar versenyzők közül Takács Krisztián veterán kategóriában, egyéni formagyakorlat és egyéni shobu ippon kumitéban ötödik helyezést ért el, Takács Marcell pedig egyéni formagyakorlatban a kilencedik helyen végzett. Viszont ő kiemelkedően, egyéni junior Shobu Shanbon Kumitéban Európa-bajnoki ezüstérmes lett. A rendezvényen Németh Pétert delegáltuk bírónak, aki nemzetközi bírói minősítést is kapott – fogalmazott Shihan Feszt Norbert, a IME Shotokan Karate Egyesület elnöke. 

Az Eb-t követően Shihan Feszt Norbert már az országos bajnokságra koncentrál tanítványaival, amit november 19-én a Kanizsa Arénában rendeznek, mintegy 60 résztvevővel. A versenyzők több kategóriában is bizonyíthatnak majd a rangos versenyen. 

karate

- A szabályrendszer az hasonló, amiben mégis különbözik, az az IKU-nak a nyitottsága, hogy minden ág részt vehet a versenyen, mind a shotokan, a goju-ryu. Emellett rengo kay kategóriában is lehet indulni, ami azt jelenti, hogy minden más ág, ami nem tartozik bele az öt karate ágba – tette hozzá Shihan Feszt Norbert, a IME Shotokan Karate Egyesület elnöke. 

Az ob küzdelmei vasárnap 10 órától kezdődnek a Kanizsa Aréna küzdőterén.

 

K.T.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.