Ismét diadalmaskodott fagylaltjával
Wilheim Dávid ellenállhatatlan mogyoró fagylaltja NYERT!
A színvonalas Grand Prix Gelato versenyt első alkalommal került megrendezésre Magyarországon 2023. október 30-31-én. A Da Crema Fagyizó közösségi oldalán azt írta, hogy Olaszországból érkező zsűri értékelte a fagylaltokat, ahol Dávid az eper kategóriában mérkőzött meg a fődíjért.
Wilhelm Dávid egy nappal a döntő előtt még ezt írta a Da Crema közösségi oldalára: "Az Olaszországból érkező zsűri értékelése alapján bejutottunk a holnapi döntőbe ahol az eper kategóriában mérkőzünk meg a fődíjért, ami nem más mint ez a gyönyörű piros Vespa robogó."
A fődíj és a robogó meglett!
Cikkünk frissült:
A nagy álmom a 2025-ös világbajnoki részvétel és a győzelem – fogalmazott Wilheim Dávid. Ahogy arról beszámoltunk, a kanizsai cukrász a héten a Grand Prix Gelato megmérettetést nyerte meg. Dávid édességeit 2019 óta folyamatosan díjazza a szakma, elnyerte már az Év fagylaltja címet, kiérdemelte a régió kiváló fagylaltja díjat, 2021-ben pedig a Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara az év vállalkozójának választotta.
A világbajnoki versenyek szervezője hívta fel Wilheim Dávid figyelmét a Budapesten rendezett megmérettetésre, amin olasz szakemberek értékelték a fagylaltokat. A kiírás szerint semmilyen szószt vagy ropogóst nem használhattak a nevezők.
– Mondtam is neki, hogy „jajj, de jó, nekem ez egy nagy álmom, hogy egy ilyen versenyen elinduljak.” Vagy legalább megszervezzen valaki egy ilyen versenyt. S mondtam is neki: „Emiliano, akkor szerintem jövök, és nyerek egy robogót.” De ezt csak poénból mondtam neki, s végül sikerült – fogalmazott Wilheim Dávid, a DaCrema Fagyizó cukrásza.
Nem adták azonban könnyen a tűzpiros Vespát. A verseny kétnapos volt, először mogyoróval vagy mangóval indulhattak a cukrászok. Dávid a Piemont Királya sikere nyomán előbbi kategóriába nevezett, és jutott be a 12 fős nagydöntőbe. Ott már mindenkinek eperrel kellett dolgoznia.
– Csurgói szamócaföldnek az epre, amit használtam. Tőlük vásároljuk meg az epret. Én felvásárolom azt a 250-300 kilót, amit a hölgy termel. Aztán ezt saját magamnak feldolgozom. Szezonban frissen használom, viszont amikor az eper leterem, akkor nekem le van fagyasztva kilósával, s azt használom – mondta Wilheim Dávid, a DaCrema Fagyizó cukrásza.
A fővárosi sikerrel Dávid kvalifikálta magát az olasz grand prix következő, februári körébe, ahol mangófagyikkal kell versenyezni, a fődíj pedig egy Fiat 500-as lesz. A kanizsai cukrász fő célja a 2025-ös világbajnokság. Azt reméli, az olaszországi versenyen is bizonyíthat majd a nagyrécsei szederrel és saját gyártású ropogóssal felvértezett Piemont Királya.
M-B.GY.
(Borítókép: Kanizsa TV, fotó: DaCrema Fagyizó/Facebook)