Csokidömping Kanizsán – egy hónap karácsonyig

facebook megosztás

Nem spórolnak a csokin a kanizsaiak, legalábbis ez a tapasztalata az egyik helyi édességbolt vezetőjének. Mint mondta, náluk az ünnepi időszak már egy hónapja tart, ugyanis nagyon sok a megrendelésük. Az eddigi tapasztalatok alapján arra számítanak, hogy az idei forgalom akár a duplája is lehet a tavalyinak.

Az infláció hatása az élelmiszerárakon is érezhető, azonban a karácsony előtti forgalom a vártnál is nagyobb ebben az édességboltban. Péter József, az üzlet tulajdonosa stábunknak úgy fogalmazott, a sok rendelés miatt idén már októberben el kellett kezdeniük az ünnepi készülődést. Hozzátette, ők is tapasztalják, hogy sok mindenen igyekeznek spórolni a vevők, azonban ebben az időszakban többet költenek.

– Most így a prémiumtermékek felé ment el a vásárlási szokás, és mivel ez drágább, így a bevételoldal szerintem nagyobb lesz. Mint a tavalyi duplája, én számítok rá legalábbis, hogyha ilyen tendenciával fog menni, akkor én úgy gondolom, hogy így lesz – mondta Péter József, a Csokitanya tulajdonosa. 

csoki

Nemcsak az üzletekben készülnek az ünnepekre. Sok kanizsainak már most pontos elképzelése van a karácsonyi ajándékozásról. Pulai Lászlóné családjánál idén nem tárgyak kerülnek a fa alá.

– Igyekszünk az idén élményeket adni egymásnak, – tehát ez így anyagiakban – inkább azt gondolnám, hogy amit kézzelfogható ajándékra szántunk, azt az összeget most szeretnénk inkább élményekre fordítani. Szerintem hasonló összegeket gondoltunk – fogalmazott Pulai Lászlóné.

Vannak, akik idén is az utolsó pillanatra hagyják az ünnepi készülődést. Plánder Henriett nemcsak karácsonykor lepi meg valamivel a gyerekeit, így ilyenkor nem az ajándékozáson van a hangsúly.

csoki

– Nem szoktunk túlköltekezni. Megbeszéltük, hogy a felnőttek nem vesznek egymásnak ajándékot, csak jelképes dolgot. A gyerekek meg év közben is megkapnak mindent, nem úgy, mint az én gyerekkoromban, amikor karácsony, húsvét, születésnap, névnap volt a nagy ajándék, és máskor nem kaptak a gyerekek. Ők bármikor megkapják azt, amire szükségük van, tehát nekünk azok a nagy ajándékok, azok már úgymond megszűntek – mondta Plánder Henriett. 

Bár az ünnepig még 29 nap van, sokan tudatosan, jóval előre készülnek az ajándékozásra, ugyanis így elkerülhető, hogy egyszerre kelljen nagyobb összeget kiadni.

 

T.CS.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.