A kanizsai kosárlabda 30 éve

facebook megosztás

30. születésnapját ünnepelte a Kanizsa Diákkosárlabda Klub a hétvégén a Kanizsa Arénában. A jubileumi, egész napos rendezvényen zágrábi, győri és zalaegerszegi csapatok is a pályára léptek, de a kanizsai utánpótlás is bemutatkozott a közönségnek. 

 

kosár

A Kanizsa Tv tudósítása itt indul - Klikk a képre!

Az 1990-es években a MÁV-nál edzősködtünk, ahol aztán a pénzhiány miatt nem tudták támogatni az utánpótlást – kezdte Gábor Erzsébet, a Kanizsa Diákkosárlabda Klub elnöke. Ekkor jött az ötlet, hogy iskolákkal együttműködve alakítsanak ki csapatokat, így költöztek be a Dr. Mező Ferenc Gimnázium, illetve a Thúry György Technikum falai közé, ahol NB II-ben játszottak. 2 év után pedig már a klub is megalakult.

– Ketten edzősködtünk először Kovács Magdolnával, de eljutottunk a kilenc személyi edzőig is. Amíg ketten edzősködtünk, addig mindig ott voltunk az élvonalban, és korosztályokban országos döntőket nyertünk vagy általában az első három között végeztünk. Itt a Kanizsa Diákkosárlabda Klubban eljutottunk odáig a toborzások és a kiválasztások idejében, hogy a legjobbakat választottuk a városból, a város környékéről, faluból – fogalmazott Gábor Erzsébet, a Kanizsa Diákkosárlabda Klub elnöke. 

A legjobbak között volt Varga Zsófi is, aki feljuttatta Kanizsát az NB I-be A klub sokat küzdött anyagi nehézségekkel, bár az évek alatt mind a városvezetés, mind a helyi cégek segítették őket. Emellett az amatőr státuszt is muszáj volt cserélni, és egy profi egyesületet alapítani, ez lett a Vadmacskák SE. Gábor Erzsébet hozzátette, bizakodó a klub jövőjével kapcsolatban, hiszen a jelenlegi fiataljaik is nagyon elszántak és mindent megtesznek azért, hogy a legjobbak lehessenek.

– Akiket összeszedtek az alattam levő edzők, és felkerültek most hozzám, mindegyik játékos akar lenni, valaki akar lenni, mert rengetegszer hallják tőle, hogy legyél valaki, nem csak kosárlabdázó, de mutasd meg, hogy igenis vagy valaki. És ezért a gyerekek próbálnak kitartani, és megdolgozni érte. Hát vannak, akik nem tudják megvalósítani, de a többsége az igen – mondta Gábor Erzsébet, a Kanizsa Diákkosárlabda Klub elnöke. 

A barátságos meccsek és a bemutató mellett egy kisfilmet is megtekinthettek a nézők, ami összefoglalta a Kanizsa Diákkosárlabda Klub elmúlt 30 évét.  

 

SZ.F.

(Borítókép: Kanizsa TV)

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.