Új képzési forma a Zrínyiben

facebook megosztás

Két tanítási nyelvű képzés indul a következő tanévben a Zrínyi-iskolában. Rendhagyó módon, már kedden tájékoztatást tartottak az érdeklődő szülők számára a 2024 szeptemberében kezdődő oktatási formáról.

A bevezetés előtt álló két tanítási nyelvű, magyar-angol képzési forma iránt nagy az érdeklődés, mondta el Faller Zoltán. A leendő első osztályosok szülei már most számos kérdéssel keresik fel az intézményt.

- Tájékozódnak arról, milyen lehetőség ez, mit nyújt a gyermekeknek, mi megpróbálunk információt adni erről, szakmailag is. A szülőket az érdekli, mi lesz ennek a kimenete, mennyire lesz megterhelő, mit jelent ez a gyermekek életében, mennyivel ad többet, mint egy átlag osztály -  mondta Faller Zoltán igazgató.

Országos szinten nagyon sok magyar-angol két tannyelvű iskola létezik, mi is régóta kacérkodtunk a gondolattal – fogalmazott Faller Zoltán. Mint azt elárulta, akkor realizálódott az elképzelés, amikor a tankerületi központ létrejött.

- Nagyon sok intézménynek fenntartója a tankerületi központ, ezáltal biztosított az a humán erőforrás, ami ehhez az oktatáshoz szükséges. Tehát nem csak a saját intézményünkre tudunk támaszkodni, hanem adott esetben, ha valaki elköltözik vagy éppen más helyen tanít, akkor tudunk a tankerületi központ intézményeiből más óraadót foglalkoztatni. Tehát azt gondolom ez egy biztonságot jelent, egy szakmai állandóságot – emelte ki az igazgató.

A keddi tájékoztató után még számos lehetősége lesz a szülőknek arra, hogy egy-egy rendezvényen megismerkedjenek az iskolában induló képzéssel, de mint azt az intézmény igazgatója hangsúlyozta, bármikor felkereshetik az iskolát az érdeklődők, akár az internet nyújtotta lehetőségeken keresztül, akár személyesen.

V.A.

(Borítókép: Kanizsa TV)

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.