Szünet után vált simává

facebook megosztás

A zalakomári, valamint a szepetneki pályán is biztos hazai siker született a „megye egyes” labdarúgó együttesek mérkőzésein, a további dél-zalai együttesek az első ligában kevésbé zártak jó hétvégét.

Szepetnek SE (4.) – Kiskanizsai Sáskák SE (11.) 3-0 (0-0)

Zala vármegyei I. osztályú labdarúgó-mérkőzés, 8. forduló. Szepetnek, 200 néző. Vezette: Kiss N. (Miszori, Tóth B.). G.: Rákhely M., Orsós R., Bános.

Szepetnek: Bocskai – Csavari (Pál Mi., 85.), Szabó Be. (Koller G., 82.), Rákhely M., Bános, Fadgyas (Üst, 82.), Pápai M., Nagy T., Déri (Orsós R., 46.), Dömötör (Bilák, 71.), Kolman (Millei B., 46.). Edző: Németh István.

Kiskanizsa: Parragi – Ötvös (Herczeg, 71.), Rákhely P., Jagarics, Mismás, Fülöp R., Petánovics, Füzesi (Kovács D., 75.), Kiss J., Dolmányos, László R. (Heiszter, 15.). Játékos-edző: Rácz Szabolcs.


A Szepetnek SE-ből Rákhely Martin (jobbról) tisztáz a Kiskanizsa játékosa, Heiszter Bálint elől

Fotó: PL

A legfontosabb kérdés talán az lehetett Dél-Zalában a szomszédvári rangadóval kapcsolatban, hogy melyik fél fog profitálni az előző körben aratott győzelméből, hiszen igazi értéke akkor mutatkozhatott a múlt körben szerzett három-három pontnak, ha ezeket a nyolcadik fordulóban is gyarapítani tudják. A hazaiak be is nyomták a vendégeket a kapujuk elé, ugyanakkor éppen akkor mutatkozott veszélyesnek egy-egy vendég előrelendülés, esetleg szöglet. Parragi Olivér a Sáska kapujában kimondottan jól állta a sarat, s a második félidőben is inkább az volt a kérdés: vagy kitart a lehető legtovább a kiskanizsaiak védelme, vagy lezárja a meccset előbb-utóbb a vezetése megszerzése után a Szepetnek. Nos, miként az egy már sokszor lejátszott forgatókönyv: az inkább betömörülő csapat, jelesül ezúttal a Kiskanizsa jól felvette a védekezés ritmusát a továbbiakban is, ugyanakkor az 57. percben egy némileg váratlan lehetőség góllal végződött, az pedig borította az addigiakat. Az 1-0-s szepetneki vezetés után a frissebb játékosokkal a vendéglátók egyszerűen felőrölték a Sáskát, s végül biztos, egyben megérdemelt sikert könyvelhettek el.

A Flexibil-Top Zalakomár hazai pályán győzte le a Lenti TE legénységét 6-2-re, a Semjénháza SE 1-1-re végzett Hévízen, míg a Csesztregi KSE 6-1-es sikert könyvelhetett el a Deák-Gizmó Murakeresztúr SE-vel szemben.

P.L.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.