Megtette a feljelentést Czirákiné

facebook megosztás

A Kanizsa Újság korábbi számában részletesen foglalkoztunk a szeptember 28-i közgyűlésen és azt megelőző napokban született kormánypárti vádakkal, amelyek Czirákiné Pakulár Judit és Fodor Csaba spanyolországi látogatását firtatták. A mémoldal szerkesztői Czirákiné szerint átléptek egy határt, az ügyvezető véleményét változtatás nélkül közöljük.  

„A Nagykanizsai Városfejlesztő Kft. feladata Nagykanizsa Önkormányzata által a településfejlesztéssel, város-rehabilitációval kapcsolatban tervezett fejlesztési programok, az azok keretében megvalósuló projektek teljes körű előkészítése, valamint a megvalósításához szükséges projektmenedzsment feladatok ellátása. Ezen feladatok egy része kötelezően ellátandó önkormányzati feladat, melyet az Önkormányzat átruház a Kft.-re, tehát a Kft. önkormányzati feladatellátó és közszolgáltató szerepkörben dolgozik.

Ehhez a közszolgáltatási tevékenységéhez, a folyamatos működés biztosításához ad az önkormányzat forrást, támogatás formájában. Ennek összege változó, az előző vezető idejében 2018-ban pl. 174,6 mFt volt, 2019-ben 159,4 mFt volt a támogatás mértéke, 2023-ban pedig 65 mFt (összehasonlítható az előző évekhez), melyet egy nem várt kiadás miatt kellett 7,5 mFt-tal 72,5 mFt-ra megemelni.

Ez az összeg nem fedezi a Városfejlesztő Kft. munkatársainak bérét és annak járulékait sem, akik a városért, a városi fejlesztésekért nap mint nap teljes elhivatottsággal, felelősséggel és nagy szakmaisággal dolgoznak. Nekik köszönhető, hogy az elmúlt időszakban megvalósultak a város Uniós projektjei, az Ipari Park, a Zöld város -  az Eötvös, a Deák, a Széchenyi terek, a Pannon Egyetem előtti parkoló, a Szent József téri parkoló, a bölcsődék, óvódák, egészségügyi intézmények felújítása, a foglalkoztatási projektek, és most, a legutóbbi időszakban a BLG, Attila bölcsőde-óvoda energetikai felújítása, a HSMK-ra, NESZI-re, könyvtárra, stb. felhelyezett napelemek, a Teleki-Platán utcai víziközmű, és a hamarosan befejeződő inkubációs csarnok. Ezek mind a Városfejlesztő Kft. által lebonyolított beruházások, melyekről kijelenthetjük, hogy sikerrel zárta, hiszen a legtöbbnél már megtörténtek a záró ellenőrzések is, és mind a megvalósítással, mind az adminisztrációval kapcsolatban, mindent rendben találtak. Ez az időszak az elmúlt évek egyik legsikeresebb periódusa. 

A Kft. az önkormányzati finanszírozást maradéktalanul a városi fejlesztések megvalósításához szükséges és elengedhetetlen működésére fordította, azokkal tételesen elszámolt.

A különféle médiumokban leközölt, az összeg felhasználására célozgató politikai indíttatású megfogalmazások pedig kimerítik a rágalmazás kategóriáját, így az ügyvezető megtette a nagy nyilvánosság előtt, jelentős érdeksérelmet okozva elkövetett rágalmazás vétsége elkövetésének alapos gyanúja miatt a feljelentéstelent.”

 

( Ez az írás a Kanizsa Újság 2023. október 18-i számában nyomtatott formában jelent meg.)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.