Kubala teljesítményét idézte a Kubala-akadémiás a Bányászon

facebook megosztás

A női labdarúgó NB II Nyugati csoportjának 6. fordulójában az FC Nagykanizsa két egymást követő győzelme után a táblázaton éppen előtte álló Vasas Kubala Akadémia együttesét fogadta az Olajbányász-stadionban.

A kanizsaiak bizakodva várhatták a találkozót, hiszen mégiscsak három győzelem szerepelt már a nevük mellett a bajnoki táblázaton, ehhez képest a 15. percben már 0-4 szerepelt a Vasas javára az eredményjelzőn. Ezt követően valamelyest a vendégek visszavettek a ritmusból, a félidő így 0-5-tel zárult kanizsai szemszögből. A második játékrészben valamelyest oldódott az első negyvenöt perc sokk-hatása, de szépíteni így is csak 0-7 után sikerült Gergelics Cintia révén a 73. percben. Addig a Vasas Kubala Akadémiából a bajnokin Turcsányi Vanda már négy gólig jutott – megidézve ezzel a teljesítménnyel klubjuk névadója, Kubala László spanyolországi teljesítményét – 1961 márciusából -, aki akkor a Granada hálójába talált be négy alkalommal a kilencven perc során... Az FCN-nek persze innentől már nem ezen kell rágódnia, hiszen október 21-én, szombaton a ZTE FC elleni megyei rangadójuk következhet Zalaegerszegen.



A piros mezes Trunszka Laura lábát már elhagyta a beadás, hogy néhány pillanattal később megszülessen a Vasas Kubala negyedik, egyben Turcsányi Vanda harmadik találata a kanizsai bajnokin

Fotó: PL

Labdarúgó női NB II Nyugati csoport, 6. forduló:

FC Nagykanizsa (7.) - Vasas Kubala Akadémia (4.) 1-7 (0-5)

Nagykanizsa, 30 néző. Vezette: Németh D. (Lender, Herkovics). G.: Gergelics (73.), illetve Turcsányi (4., 13., 15., 66.), Rabatin (8.), Kardos (43.), Gábor (47.)

P.L.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.