Jótékonysági bál – jótékonysági süteménnyel

facebook megosztás

Idén újra megszervezik a vöröskeresztes alapítványi bált. A Covid-helyzet miatti, többéves kihagyás után, sikeres folytatásban bíznak a szervezők. A jótékonysági kezdeményezést egy süti árával is lehet támogatni egy kanizsai cukrászdában. 

25 éves múltja van a városban a vöröskeresztes bálnak, amit az elmúlt esztendőkben a világjárvány, majd a rezsiköltségek drasztikus emelkedése miatt nem tudtak megtartani a szervezők. Idén viszont már nincs akadálya annak, hogy a régi hagyomány folytatódjon. 

– Szeretnénk minél többféle módon felhívni a figyelmet, nem személy szerint, az ott dolgozókra, hanem arra, hogy van egy Vöröskereszt Nagykanizsán és a rengeteg, egyébként szinte mindenki által ismert feladaton túl, mi rengeteg mindenben tudunk segíteni, csak jöjjenek, szóljanak, mondják, hogy mi az, amiben segítséget kérnek tőlünk, mert gyakorlatilag ez a célunk. A bál bevételével is ez a célunk egyébként, hogy a nálunk intézményesen működő rendszerek, hajléktalanszálló, családok átmeneti otthona, házi segítségnyújtás, ezekben a rendszerekben, a nálunk lévő ügyfeleknek próbálunk egy kicsit többet nyújtani – mondta Szőlősi Márta, a Magyar Vöröskereszt Nagykanizsai Területi Szervezetének igazgatója. 

A bál szponzorálása adta az új sütemény ötletét, amelynek megvásárlója támogatja a Vöröskereszt kanizsai céljait. Az édességnek túlnyomóan pisztáciás, vaníliás és málnás ízvilág lett – árulta el Cserti Csilla, a Cukker Művek tulajdonosa.

– Minket nyár elején kerestek meg Mártiék, a Vöröskereszttől, hogy szeretnének egy koprodukcióban minket felkérni, és nagyon szeretjük mi az ilyen kreatív felhívásokat. Két dolog miatt is volt nagyon megtisztelő. Az egyik az, hogy mi szívünkön viseljük mindig a helyi dolgokat és a helyi közösségnek az életét, ebbe beletartozik mindenféle önkéntes, jótékony munka is. A másik pedig az, hogy szeretjük az új dolgokat, szeretjük a kihívásokat. Nem szeretünk megragadni egy átlagos sablonnál. Ebbe a közös munkába, ez a két kihívás vagy ez a két dolog találkozott egymással – mondta Cserti Csilla, a Cukker Művek tulajdonosa. 

A Nyitótánc nevű süteményt, a belvárosi cukrászdában, szombati és szerdai napokon lehet megkóstolni a bál napjáig. A rendezvény november 25-én lesz a Honvéd Kaszinóban.

B.V.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.