Elismerés a fiatal bajnokoknak

facebook megosztás

2017 óta szeptember 30-a az Európai Diáksport Napjának számít, Nagykanizsán ekkor jutalmazzák az előző tanév legjobb általános iskolás és középiskolás sportolóit és az edzőiket.  Balogh László polgármester beszédében úgy fogalmazott, a fiatalok kitartása és akarata jó példával szolgál bármely generációnak, mivel ők az élet fontos tanításait sajátítják el a sport által.

- Egy rendszeresen sportoló fiatal ember élete is azt példázza, hogy miként is lehet felállni és túllépni a határainkon, a komfortzónánkon. Mert igazi nagy teljesítményre csak akkor vagyunk képesek az életünkben, ha egyben képesek vagyunk meghaladni, túllendülni önnön kereteinken és határainkon, megtanulva a képességeinket kiaknázni – mondta az ünnepségen a polgármester.

Csermák Anna néhány hónappal ezelőtt Colorado Springsben világbajnokságot nyert kötélugrásban, számára a diákolimpiai versenyek jó felkészülést jelentenek a nagyobb eseményekre.

- Egyéniben fél perc és három percben mindig dobogón szoktam végezni, gyakorlatokban már kevésbé. Párosban is indultunk, ott összetettben lettünk harmadikak, gyorsaságiban sokkal erősebbek vagyunk, gyakorlatban kevésbé - mondta Csermák Anna.

Több olyan fiatal is vehetett át elismerést, aki már befejezte tanulmányait, ám az elmúlt évben az érettségi mellett az országos diákolimpián is helyt állt. Doszpoth Bálint társaival magasugrásban ért el hetedik helyezést a döntőben. 

- Körzeti döntőre nem emlékszem, hogy lett volna, viszont a megyeiben elég nehéz küzdelem volt. Itt igaz, hogy itt három csapat volt, viszont nagyon szoros volt a verseny és elég nehéz ugrások árán jutottunk el a döntőbe – hangsúlyozta Doszpoth Bálint a Dr. Mező Ferenc Gimnázium korábbi tanulója.

Az ünnepélyes rendezvényen több mint 100 fiatalkorú sportoló teljesítményét ismerték el oklevéllel.

K.T.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.