Zárul az 1 milliárdos projekt

facebook megosztás

A járda- és útátvágások helyreállításai már szeptember elején elkezdődtek. A munka részeként a Platán soron mintegy 500, a Teleki utcában pedig 900 méter hosszú ivóvízvezeték-párt cseréltek ki, valamint a víztorony új nyomásfokozó szivattyúkat kapott.

– Kihangsúlyozom, ez még csak az első üteme a projektnek, remélhetőleg második ütem is lesz. Gyakorlatilag, az én választókörzetemben befejeződtek a munkálatok. Egy-két utólagos munka van: aszfaltjavítás, s a parkosításnak az elvégzése. Még egy kis türelmet kérünk az itt lakóktól, ha minden igaz, a hónap végére megtörténik az átadás – mondta Bodó László képviselő.

A kivitelező Szabadics Zrt. és a Vízmű szakemberei többször éjszaka is dolgoztak, ráadásul nyáron elindult a Kórház körforgalomnál is a gyorsétterem kiépítése. Mindezek ellenére, Berta Krisztián szerint a munka jó ütemben zajlott, amit a lakók hozzáállása is segített.

Nagyobb problémákra számítottunk, előzetesen, főleg, hogy közben elindult a Burger King-projekt is, de szerencsére nem voltak komolyabb fennakadások. Egy-két forgalombeli fennakadás volt, a jelzőtáblák értelmezésében. De ez sem volt olyan hatalmas. A munkálatok pedig gördülékenyen folytak. Ezt meg szeretném köszönni a kivitelezőknek és a Városfejlesztő Kft-nek, hogy ilyen profin bonyolították le ezt a projektet. S nem utolsó sorban a lakóknak is a türelmet, a több évtizedes türelmet, azt kell most megköszönnöm nekem – hangsúlyozta Berta Krisztián az ÉVE képviselője.

Bár a közlekedésben komolyabb fennakadás nem történt, de ahogy arról a Kanizsa Újságban többször beszámoltunk, a Szabadics Zrt. kollégáinak jó pár alkalommal kellett sort keríteniük újratervezésre, leginkább az E-közmű-rendszer hiányosságai miatt. A projekt zárása kapcsán némi online kritikát kapott a Mező-gimnázium előtti „cikk-cakk járda”, de úgy tudjuk, csütörtökön ezt is kijavítják.

M-B.GY.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.