Több korosztályban sikeresek

facebook megosztás

Az elmúlt évekhez képest korábban, szeptember elején kezdődött a versenyszezon a korosztályos birkózóknál, akik így már augusztus második felétől kezdve keményen dolgoztak a jó eredményekért. Szatmári Zsolt vezetőedző elégedett azzal, hogy már az első megmérettetéseken is sikeresen szerepeltek a tanítványai.

- Szerencsénk volt, hogy augusztusban tudtunk olyan edzőtáborokban részt venni – többek között itt Kanizsán is egy régiós edzőtáborban több egyesülettel közösen – ahol elkezdhettük a felkészítéseket. Így a gyerekek nem az iskola elkezdése után kezdenek felzárkózni, hanem az augusztusi munkát folytatva, eredményesen be tudtunk kapcsolódni – mondta Szatmári Zsolt edző.

Kiskunhalason rendezték a szeniorok országos bajnokságát, ahol Fata József mindkét fogásnemben szőnyegre lépett a 70 kilósok mezőnyében. Az egyesület örökifjú alelnöke, a kötöttfogásúak versenyében a döntőt az utolsó másodpercben megfordítva, aranyérmes lett, míg a szabadfogásúak között a dobogó második fokára állhatott fel. A korosztályos vb-bronzérmes sportoló folyamatosan készül az egyesület fiataljaival, túl az 50-en is.

- Igazából ez egy életmód szerintem, mert azt tudom mondani, hogy huszonéve hetente kétszer-háromszor eljárok. Több gyerekgeneráció felnőtt ezalatt és sikeresen voltunk egymás edzőpartnerei. Én is nekik, amikor egy diák vagy egy ifiversenyző került fel, akár országos, akár válogatott szintre, de ők is edzőpartnerek nekem, amikor elérik a 65-70-75 kilogrammot – hangsúlyozta Fata József birkózó.


 

A Kanizsa Birkózó SE egyik legnagyobb reménységének Böjti Csongor számít, aki Zalaegerszegen második lett a kötöttfogásúak nyugat-magyarországi diákolimpiáján és így kvalifikálta magát az országos versenyre. A Zrínyi-Bólyai Iskola tanulója nem volt elégedett a teljesítményével és szeretne visszavágni legyőzőjének. Erre akár hazai környezetben is lehetősége lehet, hiszen október 7-én a szabadfogásúak területi versenyét Nagykanizsán rendezik.   

K.T.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.