Szép és engedelmes ebek

facebook megosztás

AzEbtenyésztők Sport és Hobbi Kutyások Dél-Zalai Egyesületének rendezvényén most is erős és jól felkészített mezőny gyűlt össze. Külön kategóriát indítottak a fiatal felvezetőknek, a 14 év alattiaknak, biztosítva ezzel a gyakorlási lehetőséget.

– Ez most már lassan hagyomány, mert már több éve tartunk hobbi kutyáknak kiállítást és engedelmességi versenyt. Megpróbáljuk itt Kanizsán és környékén felrázni a kutyás életet kicsit. Itt egy jókedvű tárasaság jön össze mindig. A kutyázók, a kutyáknak az engedelmességi versenyen a hibákat megmondjuk, hogyan készítsék fel őket, mi mit látunk megfelelőnek, milyen metodikával dolgozzanak. A kollégámmal egyébként, Biczó Péter FCI teljesítménybíró úrral bírálok, én is FCI teljesítménybíró vagyok és így kapnak egy szakszerű bírálatot –  mondta Tóth József, az Ebtenyésztők Sport és Hobbi Kutyások Dél-Zalai Egyesület elnöke.

 


 

A bírálatok nem hivatalosak, de így is volt olyan résztvevő, aki Szlovákiából érkezett a versenyre. Mészáros Bencéék már kora hajnalba indultak Kiskanizsára. Korábban sokat készült Hertzeg nevű kutyájával és a közös főpróbájuk is jól sikerült.

– Mi Szlovákiából vagyunk Negyedről, és azt kell rólunk tudni, hogy Hertzeg ugyebár, alig múlt egy éves, és neki még nincs meg a vizsgája. A vizsga nélküli kategóriába jelentkeztünk még csak, megpróbálni – tudtuk meg a fiatalembertől.

Gilincsek Abigél Boróka nevű kiskutyájával indult, az állat 5 hónaposan került a családhoz. Még nagyon kajla, szeret sokat játszani, de jól vette az akadályokat első versenyén.

–Úgy készültünk fel a versenyre, hogy otthon is sokat gyakoroltunk, meg a pályán is. Megvolt beszélve az időpont, mindig. És volt most az első versenyünk – hangsúlyozta Gilincsek Abigél.

Az egyesületnek december elején lesz hivatalos vizsgája, ahol különböző szinteket lehet teljesíteni, valamint egy Mikulás kupát is tart a csoport.

K.B.V.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.